Schilderen

Bomen schilderen

Laatst heb ik een mistig landschap geschilderd, maar ik was niet zo tevreden over het resultaat. De mist is goed op de achtergrond, en het water heeft ook wel wat, maar de bomen zijn te wild van uitstraling. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed bomen schilderen?

Ik heb een beetje gezocht op internet, en gisteren heb ik geprobeerd het geleerde in praktijk te brengen. Ik begon met het schilderen van een schets van een imaginaire boom. De takken willen altijd naar boven, ook als ze zwaar zijn steken de uiteindes omhoog. De takken groeien alle kanten op en zijn grillig van vorm en dikte.

Schets van een boom
Schets van een boom

Ik probeerde alvast schaduwpartijen aan te brengen en rekening te houden met hoe de takken lopen. De volgende stap was het toevoegen van loof.

Het resultaat is redelijk goed. Ik vind met name de stam, de vogeltjes, en de tak met bladeren middenrechts goed gelukt. Ik blijf oefenen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations