Schilderen / Tekenen

Roodborstje

Vandaag heb ik weer geschilderd, zoals bijna elke dag. Gisteren heb ik een schilderijtje op canvas afgerond – ik ben niet helemaal tevreden, maar er meer aan doen gaat niet helpen. Ik heb er wel veel van geleerd, en dat is ook het voornaamste doel!

Delft (18 x 24 cm canvas)
Delft (18 x 24 cm canvas)

Op canvas tekenen en schilderen voelt anders dan op “normaal” aquarelpapier. Het is best een uitdaging om kleine details goed te krijgen, en om goede controle over mijn penseel te houden.

Vandaag ben ik weer verder gegaan met een kleiner werkje. De ansichtkaarten bevallen me goed, ze zijn lekker klein en overzichtelijk, en dus kan ik veel verschillende onderwerpen uitproberen in dezelfde tijd als ik zou besteden aan een groter werk.

Roodborstje (10 x 15 cm ansichtkaart)
Roodborstje (10 x 15 cm ansichtkaart)

Hij is best goed gelukt vind ik! Ik heb geprobeerd om in veel lagen te werken om de kleuren veel diepte te geven. Ik heb alleen rood, geel, blauw en bruin gebruikt om alle kleuren te mengen. Daardoor zit er een mooie eenheid in de kleuren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations