Tekenen

Landschappen

Ik heb al best veel portretten getekend de laatste tijd, dus ik dacht, laat ik me ook eens aan landschappen wagen. Het eerste probeersel is een straat in Den Haag (de Noordwal), die er bijzonder uitzag omdat de bomen aan de ene kant van de straat nog groen waren, maar die aan de andere kant waren al behoorlijk herfstig verkleurd.

Ik heb deze tekening gemaakt met pastelkrijt. De fijnere details gaan doorgaans makkelijker met pastelpotlood vanwege de dunne punt, maar het tekenen met krijt is toch ook wel erg leuk. Het dwingt me anders te kijken, omdat ik niet ieder detail kán vastleggen, en dus moet ik dingen leren suggereren, zoals bladeren, en rimpelend water.

Noordwal
Noordwal

Ik heb expres geen auto’s getekend langs de gracht, omdat ik die gewoon niet mooi vind, en ook de grote flat aan de horizon heb ik weggelaten, zodat er veel meer ruimte in de tekening zit.

Het was erg leuk (en niet makkelijk) om te doen, dus ik ging verder met een fantasielandschap. Ik had Freya geschetst die lag te slapen, maar toen liep ze plotseling weg en had ik geen model meer. Die schets heb ik later weer opgepakt, en ik heb er een heel landschap omheen verzonnen.

Droomlandschap
Droomlandschap

Heel leuk om te maken, vooral omdat ik niet gebonden was aan iets. Ik kon gewoon met kleuren spelen, en mijn fantasie in de vrije loop laten.

Tenslotte heb ik nog een iconisch plaatje getekend van De Bomen in Frankenau (de insiders weten welke bomen ik bedoel).

De Bomen
De Bomen

Het leuke is, hoe verder je van het schilderij weg gaat, des te realistischer het lijkt. Ik ben niet helemaal tevreden met de grote wolk, maar het papier was verzadigd, dus meer wijzigingen lukten niet echt. Wel erg leuk om te maken!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations