Muziek

Concert

Een paar weken geleden gaf ik eindelijk weer eens een concert. Dit keer samen met Elly van Munster op luit en theorbe. We vormen sinds afgelopen zomer een duo en dit was ons allereerste optreden. We willen het echt vaker gaan doen, en zijn nog op zoek naar andere gelegenheden.

Het thema van het concert was “Sick of Love”, en alle liederen hadden iets te maken met de rare dingen die mensen gaan doen en zeggen wanneer ze verliefd zijn (zeker als het niet wederzijds is…). Het concert is opgenomen op video, niet de beste kwaliteit, maar toch leuk om een indruk te krijgen.

Dit is het lied waaraan het concert zijn thema ontleende. Een lied met een flinke hoeveelheid drama, versterkt door het gebruik van de theorbe met de extra diepe bassen.

Dit is het serene lied dat het concert afsloot. De tekst gaat over alle dingen die eerst zullen gebeuren voordat de ware liefde in de steek gelaten wordt: vissen die verbranden in de oceaan, geen bloeiende bloemen meer, sterrenloze nachten, zoet water dat bitter wordt… met andere woorden: dat gebeurt nooit.

Het was heel fijn om weer eens op te treden, zeker met zulk mooi repertoire. Ik kijk uit naar de volgende keer!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations