Tekenen

Meisje met muts

Mijn meest recente portret is losjes gebaseerd op een foto van mijn nichtje Isabel. Ik heb de foto heel licht nageschetst, en ben toen met krijt verder gaan werken. Op een gegeven moment heb ik de foto helemaal weggelegd en heb ik me laten inspireren door het moment. Ik had wat nieuwe krijtjes om uit te proberen (van de merken Sennelier en Schmincke – boterzacht krijt met heel veel pigment), en heb die gebruikt voor de afwerking.

Meisje met muts
Meisje met muts

Het resultaat lijkt niet heel erg meer op Isabel, maar nog wel een beetje. Het meisje is iets ouder. Het portret is nog niet helemaal afgewerkt (de muts is bijvoorbeeld nog niet gedetailleerd genoeg), maar ik had op dat moment geen zin meer om verder te gaan. Misschien op een later moment.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations