Fun

Laptopguy

Laptopguy
Gisteren in het nieuws: Laptopguy. In Groot-Brittanië kocht een man een laptop via eBay voor 375 pond. Al snel bleek dat de laptop gewoon stuk was en de koper nam contact op met de verkoper om zijn geld terug te vragen, maar de verkoper wilde daar niet aan meewerken.

De meeste mensen zouden nu ofwel heel erg kwaad worden, een paar dingen stuk gooien en vervolgens verder leven met een kapotte laptop en wat minder geld, sommigen zouden er werk van maken, een rechtszaak aanspannen tegen de verkoper, zo niet Laptopguy.

Laptopguy wilde wraak nemen. Niet voor niets staat hij nu al bekend als de eBay-avenger. Wat bedacht hij? Nou, na een grondige inspectie van de laptop wist hij de inhoud van de harde schijf weer leesbaar te maken. Daarop stond een hele hoop persoonlijke informatie van de verkoper, zoals foto’s, cv’s, inlognamen van onder andere MSN, en nog meer gevoelige zaken. Zelfs een collectie gefotografeerde vrouwenbenen, die hij waarschijnlijk stiekem met zijn mobieltje in de trein genomen had. Hij heet trouwens Amir.

Laptopguy besloot een website op te zetten met daarop allerlei beschamende en persoonlijke zaken van Amir. Vervolgens stuurde hij de link naar de website naar alle personen die in het teruggevonden adresboek van Amir stonden. De site is inmiddels al meer dan een half miljoen keren bezocht!  Hij heeft nu zelfs een spreekwoord bedacht: to do an Amir (een Amir doen): iemand bedriegen en vervolgens rituele vernedering ondergaan op globale schaal. Over publiekelijk aan de schandpaal nagelen gesproken!

Overigens heeft Laptopguy beloofd de website onmiddelijk te verwijderen als Amir het geld terugstort. Amir gaat hier echter niet op in. Hij wil misschien een rechtszaak wegens smaad aanspannen tegen Laptopguy. Toch denk ik dat Amir zijn verdiende loon heeft gekregen als hij inderdaad Laptopguy zo heeft opgelicht met zijn kapotte laptop. In ieder geval een strakke actie!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations