Familie

Dagje Den Haag

Gisteren vierden David en ik samen met onze ouders onze verjaardagen in Den Haag. Het was heel gezellig! Ze arriveerden mooi op tijd, tegen kwart voor elf, toen David en ik net thuiskwamen met de taart van de Hans en Frans. We dronken samen koffie/thee met een gebakje en zaten ontspannen in het zonnetje… ja, het was erg zonnig, dus het werd warm in de woonkamer!

We hadden het plan opgevat om naar het Haags Historisch Museum te gaan. We togen dus richting centrum, David en zijn ouders met de tram, en ik met mijn ouders met de auto. We ontmoetten elkaar weer op de Grote Markt, en wandelden op ons gemak door het centrum richting het Binnenhof. We kwamen bijna langs de Simon Lévelt, dus moesten we daar eigenlijk nog even heen… lekker Huismelange halen! Tegenover de Simon Lévelt zit de DOK, de kookwinkel van Den Haag, en laat die nou net uitverkoop hebben… tweede artikel 50% korting! Dat is niet niks, dus David en ik sloegen onze slag (een extra snijplankje, een grove rasp, een schilmesje en een mesbeschermer voor ons koksmes). Ook Jan en Rina kwamen wat leuks tegen: een pan van Le Creuset en een mooie snijplank. Er werd ook gekookt in de winkel, dus proefden we nog “Indiase sushi”, erg lekker (ter ere van het Indian Film Festival).

DSCF0615 DSCF0621

Eigenlijk hadden we intussen wel wat trek gekregen, dus we gingen naar Dudok om iets te eten en te drinken. Bijna allemaal bestelden we het Twaalfuurtje (een kopje soep, twee boterhammen, een kroket en een schaaltje eiersalade), Rina nam een brood(je) gezond en Jan een lekkere kop Soep van de dag. Het is leuk zitten bij Dudok, al is de akoestiek een beetje apart, het rumoer gonst werkelijk in je oren. Het is wel een heel mooi gebouw.

DSCF0623 DSCF0628 DSCF0633 DSCF0637 DSCF0639 DSCF0642

We besloten daarna om niet meer naar het museum te gaan (het was al bijna drie uur), maar om gewoon nog lekker wat door Den Haag te kuieren. We wandelden door het Binnenhof, als echte toeristen, en bewonderden de gebouwen. Het Mauritshuis werd verbouwd, en het zag er al goed uit. Volgend jaar gaat het weer open, en dan wil ik er een keer naartoe! We kwamen langs de sociëteit, en vroegen ons af of daar tegenwoordig al wel vrouwen naar binnen zouden mogen.

DSCF0647 DSCF0652 DSCF0656 DSCF0661 DSCF0664 DSCF0665 DSCF0668

We liepen langs de Hofvijver weer terug naar het Spui en genoten van de Prelude uit de eerste cellosuite van Bach – gespeeld op saxofoon – op de achtergrond. Het weer was wonderbaarlijk goed na een natte septembermaand, het was tegen de twintig graden! We genoten van het zonnetje en de ontspannen atmosfeer.

DSCF0684

We liepen naar de Haagse Bluf, waar zich naar verluidt een mooi dakterras bevindt, en we besloten dat eens te gaan bekijken. Het was inderdaad een leuke plek om te zitten, nog lekker in de zon, en we dronken een kopje koffie of iets anders met een videoscherm met Charlie Chaplin (als Hitler) op de achtergrond. We waren intussen allemaal wel een beetje gaar, dus we gingen terug naar huis.

Thuisgekomen kletsten we nog wat verder over van alles en nog wat, en David en ik besloten om onze ouders te trakteren op Turkse Pizza van de Blauwe Fiets. We lieten het bezorgen, wel zo handig, dan hoefden we niet in de snackbar te wachten, maar konden we gewoon thuisblijven. Volgens mij vond iedereen het lekker, er werd al druk op internet gezocht of er in Hoogeveen ook een Turk zat die dit verkocht (het antwoord is ja, aan de Grote Kerkstraat).

Tegen half acht reden onze ouders weer terug naar huis. Wat was het een leuke, ontspannen dag met zijn zessen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations