Vrienden

Goed gezelschap

Vandaag kwamen Len en Bar. We hadden hen uitgenodigd om hen te bedanken voor al hun inzet voor de bruiloft, en het kwam ook leuk uit met Davids verjaardag. We hadden grote plannen: ‘s middags naar het Eschermuseum, terrasje pakken, en dan ‘s avonds samen uit eten bij een goed restaurant.

Helaas stonden Len en Bar lang in de file, en was het al best laat toen ze aankwamen. We besloten dus om het museum dit keer over te slaan, en gewoon lekker thuis thee met taart te nemen. We kozen het restaurant uit de shortlist (Frans, Italiaans of Indiaas) en ik reserveerde bij de Italiaan.

2013-09-14 17.31.37

Voordat we naar het restaurant gingen gingen we nog eventjes naar de stad. Bar en ik liepen even door de DOK, terwijl Len en David een sapje gingen drinken bij de Bagels & Beans. Daarna liepen we samen naar Giuliano’s. Het was een klein restaurantje, vrij vol, maar het had veel lovende recensies op iens.nl. We schoven aan en ontdekten dat die complimenten zeer terecht waren!

We begonnen met een voorgerecht. David en ik hadden allebei Carpaccio Filetto, Bar had Carpaccio al Tonno en Len had de paddestoelensoep. Het smaakte werkelijk heerlijk, en we hadden een aardige serveerster. Op naar het hoofdgerecht. Voor mij een Linguine Boscaiola, voor Bar Tortelloni ai Funghi Porcini, David had de Spezzamento di Magro en Len had… eh… oeps, ik weet het niet meer. Maar het smaakte goed! We namen nog een toetje: voor Bar een Tiramisu, Len en ik hadden een Tartufo en David ging voor de Babà al Rhum. We kregen nog een glaasje citroenlikeur van het huis en voelden ons zeer voldaan.

Wat een enorm verschil met gisteren: bij de Griek kregen we niets dat bijzonder was en waar we voor terug zouden komen, hier bij Giuliano’s het tegenovergestelde: allemaal heerlijkheden! We gaan hier zeker nog een keer heen.

Tijdens het eten praatten we over van alles en nog wat: de aankomende vakanties, het Pieterpad, meditatie, 101 doelen, en nog veel meer. Het is fijn als je samen zo’n goede klik hebt!

2013-09-14 20.24.50

 

2013-09-14 20.25.19

 

2013-09-14 20.51.24

We liepen naar buiten, de lekkere avondlucht in, en het was nog best zacht. We besloten om de poolclub die hier in het centrum zou moeten zitten eens te gaan testen. We liepen erheen, en in een klein zijstraatje vonden we The Hague 5. Er stonden behoorlijk wat tafels, en het was best rustig. We huurden een tafel en gingen lekker spelen. Na een uurtje hielden we er weer mee op, want anders zou het wel erg laat worden, met name voor Len en Bar die nog terug moesten rijden naar Den Bosch.

We gingen naar huis, dronken nog een kop thee samen, en zwaaiden Len en Bar toen uit. Wat was dit een gewéldige dag!

Vandaag proef ik nog steeds in mijn herinnering de heerlijke saus van de Linguine Boscaiola, dus ik heb al recepten zitten zoeken op internet om eens te proberen om het zelf te maken…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations