Crafting

Bloemen: Alles Moet Weg

Toen ik eergisteren op mijn werk kwam, hingen er curieuze posters aan de verkeerslichtpalen: Bloemen Alles Moet Weg, met een grote pijl erbij. Later die dag bleek dat de planten- en bloemenwinkel in het winkelcentrum om de hoek uitverkoop hield, omdat ze volgende week op vakantie gaan. Collega Raphaël kwam al terug met een paar planten en was erg enthousiast, dus besloten Lixin en ik gisteren om ook maar eens te gaan kijken of er iets van onze gading bij was.

Het was een komen en gaan van mensen die planten kwamen scoren, en er was nogal wat te halen! Ik liet mijn oog vallen op een stel witte orchideeën, en op stephanotisplanten (die ruiken erg lekker). En natuurlijk op de enorme potten lavendel die maar drie euro kostten.

Ik bleef realistisch en kocht (eerst) alleen de orchideeën en de stephanotissen, en zou dan later de lavendel nog komen halen – ze verkochten ook mooie manden om de planten in te zetten, dus die wilde ik er dan meteen bij halen. Lixin is een tikkeltje shopaholic, dus die nam een paar bamboeplanten mee, en een boompje, en een paar andere planten, en ze wilde nog steeds meer hebben, maar ja, meer kon ze niet dragen.

Later gingen we nog een keer, ik haalde de lavendel op, en Lixin kocht nog wat planten erbij… zou haar man daar echt blij mee zijn? Lixin is van het type “eerst koop ik het, daarna kijken we wel waar we het gaan neerzetten” en haar man is precies tegenovergesteld…

Mijn man was gelukkig blij met de mooie planten. Vandaag wilde ik nog een plant halen voor op het kantoor, en mijn oog viel weer op een orchidee. Ook kocht ik nog een stel schattige cactusjes voor thuis, die vinden we ook allebei leuk. Terug op kantoor realiseerde ik me dat ons kantoortje niet veel zon krijgt (gelukkig voor ons, maar niet voor de orchidee), dus besloot ik om die toch mee naar huis te nemen, en dan maandag de stephanotissen op het werk te zetten.

Kijk eens hoe gezellig het staat!

DSCF0096 DSCF0102 DSCF0103

DSCF0106 DSCF0109 DSCF0112 DSCF0113

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations