Computer / Vrienden

Logeerpartijtje

Afgelopen weekend kwam onze grote vriend Tuinhark bij ons logeren! Wij pijnigden ons dus het hoofd over wat we toch zouden kunnen gaan doen… de stad in kon natuurlijk altijd en naar zee ook als het weer een beetje meezat, maar we wilden eigenlijk iets anders, aangezien we dit meestal al doen. PC-DiscountOnderweg naar huis viel mijn oog eerder die week op een aanplakbiljet waarop een soort PC-beurs was aangekondigd. Er stond ook een internetadres bij, dus we besloten maar eens te kijken of ‘t wat was. David en ik waren nog nooit naar een PC-beurs geweest, dus wij waren wel nieuwsgierig. Tuinhark was er ook wel voor in, dus togen we op zaterdagochtend richting de Evenementenhal in Rijswijk.

We waren daar nog nooit eerder geweest, dus het was ook wel interessant om deze hal eens te checken. Er was ook nog een Neuzelbeurs, waar we op vertoon van onze kaartjes van de PC-beurs gratis in mochten, maar daar hadden we minder zin in.

Op het eerste gezicht leek de beurs van redelijke grootte. Veel stands en zo op afstand zag het er interessant uit. Iets dichterbij gekomen kwamen we er echter achter dat veel spullen wel erg verouderd waren bij veel van de stands. En dan niet zo verouderd dat het nog echt nostalgische waarde heeft ofzo, maar het gaf ons meer de indruk van een magazijnopruiming. Natuurlijk kan het handig zijn als je een iets ouder systeem hebt en je zoekt een bepaald onderdeel, maar aangezien onze systemen vrij nieuw zijn waren de meeste spullen niet erg interessant. Toch kwamen we wel wat leuke dingen tegen.

Er stond ergens een computer waar je wel vier monitoren op kon aansluiten. En dan bedoel ik niet een nieuwe computer, nee, het was al een vrij oud systeem. Er was een soort verloting van allerlei reclameartikelen, zo om de twee uur, als het nummer van jouw toegangskaartje getrokken werd kon je die winnen. Degene die het geheel presenteerde was een nogal, tja, louche figuur vond ik, maar hij deed het wel goed.

David was al een poos op zoek naar een goede headset, en leek er een gevonden te hebben. Zo eentje met een enorme koptelefoon die om je oren heen sluit, waardoor hij omgevingsgeluiden goed kan dempen. Maar voordat David hem wilde kopen wilde hij hem wel even op zijn hoofd voelen natuurlijk. Aangezien er geen uitgepakt exemplaar beschikbaar was moest hij even al zijn charmes aanwenden om voor elkaar te krijgen dat de verkoper er een uit de verpakking haalde. Dit lukte bijzonder goed! De koptelefoon bleek zo goed te zitten dat ook Tuinhark tot aankoop werd geïnspireerd. Hierdoor aangemoedigd probeerde de verkoper ook mij nog een koptelefoon aan te smeren, maar aangezien ik bijna nooit een headset gebruik wimpelde ik dit maar gauw af. Als “troost” omdat ik niets had gekocht 😉 kreeg ik wel een cd-tasje mee!

Goed, we hadden het zo langzamerhand wel gezien, ons prima vermaakt, maar goed, we hadden toch gehoopt op wat meer up-to-date spullen en leuke demonstraties enzo. Het was echter wel een leuke ervaring. Op naar huis voor phood (en we wilden Tuinhark WoW laten zien…). Voor de avond hadden we ook iets leuks gepland: we zouden naar de bioscoop, naar The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe. Tuinhark was mij ruim voor met zijn review, maar die van mij volgt nog wel denk ik. Moe maar voldaan kwamen we ‘s avonds weer thuis en gingen we al snel slapen. Op zondagochtend ontbeten we gezellig en (natuurlijk, zo hoort het hier) uitgebreid. Er werden nog wat DVD-tjes gebrand met Stargate:Atlantis (we have a new fan!) en in de loop van de middag ging Tuinhark weer terug naar Grun na een geslaagd en gezellig weekend!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations