Film

Review: Charlie and the Chocolate Factory (v. 2.0)

Charlie

Regie: Tim Burton Met: Johnny Depp, Freddie Highmore, Deep Roy, Christopher Lee e.a.

Een paar dagen geleden keken David en ik deze film. We hadden allebei de eerste versie gezien (met Gene Wilder en alle liedjes), dus we waren nieuwsgierig wat Tim Burton ervan had gemaakt. Willy Wonka werd gespeeld door Johnny Depp, die een soort “ik-ben-nooit-kind-geweest-dus-word-ik-dat-wel-als-ik-groot-ben”-Michael Jackson-figuur van maakte. Meteen aan het begin valt zijn gebit al op. Later in de film wordt het verhaal daarachter steeds duidelijker. De Oompa-Loompa’s worden allemaal gespeeld door één man, en hij doet het meesterlijk. De liedjes van de Oompa-Loompa’s zijn nog steeds liedjes, maar dan wel in een modern jasje gestoken. De rest van de liedjes zit er gelukkig niet meer in ;).

Als je de film vergelijkt met de oude zie je grote verschillen, maar beide hebben hun charme. Terwijl Gene Wilder raadselachtig en superieur overkomt is Johnny Depp kwetsbaar en zo gek als een deur. Toch zijn beide acteurs erg sterk. Ook de kinderen zijn goed, vooral dat tv-jongetje, typisch nerdje maar dan wel stoer, hij legt dingen uit die hij snapt, maar zijn ouders niet en Willy Wonka ook niet. De scène met de eekhoorns is ook erg knap gemaakt. Het is een leuke film die de moeite waard is om een keer te bekijken!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations