Crafting

Onbegrijpelijk

Afgelopen vrijdag hoorden wij ‘s avonds een ongeluk gebeuren aan de Weimarstraat hierachter, bij de kruising met de Valkenboskade. Piepende banden en daarna drie of vier flinke klappen. Vrijdag schreef ik er al over, maar in de loop der dagen wordt er mondjesmaat meer duidelijk over wat er nou precies gebeurd is. Ik kan het nog moeilijk van me afzetten.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de fietser van 43, Fred Winkel, die is omgekomen, met de fiets aan de hand het zebrapad overstak. De automobilist die hem aanreed, een 33-jarige Hagenaar, reed met een geschatte snelheid van 99 kilometer per uur. Achter hem reed een 29-jarige Hagenaar, met wie hij mogelijk aan het racen was. Het slachtoffer had geen schijn van kans, en was vrijwel op slag dood. De remsporen staan nog duidelijk op straat en liegen er niet om: diepzwart, en ze beginnen pas op de brug, dus de fietser is geraakt met nog steeds bijna de volle 99 km/u.

Natuurlijk zijn de automobilist en zijn maat meteen aangehouden. Vandaag werd hij voorgeleid bij de rechter en het OM legt hem doodslag ten laste, omdat het goed denkt te kunnen bewijzen dat de man roekeloos heeft gereden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de softdrugs die werden gevonden in de auto van de hoofdverdachte. Ook is nog niet duidelijk of de man zelf drugs had gebruikt. Hij had geen alcohol gedronken. Indien hij schuldig wordt bevonden aan doodslag, kan hij een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar krijgen. Bij dood door schuld is dat maximaal 4 jaar.

In de buurt is meteen een discussie opgelaaid. Men vindt dat er te vaak te hard wordt gereden in de Weimarstraat, en dat daar iets aan gedaan moet worden. Ook wordt er erg gemopperd op de politie die te weinig zichtbaar is, en op de coffeeshop vlakbij de Valkenboslaan die erg vaak voor verkeersoverlast zorgt, omdat de mensen die daar drugs kopen hun auto vaak gewoon midden in de wegversmalling stilzetten met de alarmlichten aan. Iedereen is boos en verdrietig dat dit heeft moeten gebeuren en het is moeilijk om om te gaan met de zinloosheid van zo’n gebeurtenis. Ik heb het alleen maar gehoord, maar er zijn ook mensen die het hebben zien gebeuren. Dat raakt je gewoon heel diep.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations