Crafting

Brugge

Gisteravond kwamen we aan in Brugge, na ongeveer drie uur rijden. Brugge is een prachtig stadje met grachten en oude gebouwen. We arriveerden rond half acht bij het centrum Spermalie, waar we zouden overnachten. Dit is een instelling voor gehandicapten, de grootste van de Lage Landen. We kregen daar elk een slaapkamer, die echt klinisch was: tegels op de vloeren, geen poespas, en makkelijk schoon te maken. Ik was echt best wel op na het tentamen en het rijden, dus ik bleef op mijn kamer, terwijl Stephanie en María nog even de stad in gingen.

Ik las wat, luisterde muziek, en ging mooi op tijd naar bed. Alleen… ik had het raam een poosje open gehad, en dat was te merken. Er zoemde de hele tijd een mug rond mijn hoofd, en ik voelde gewoon dat ik in mijn armen geprikt werd. Na een tijdje trok ik het niet meer en deed ik het licht aan. Minstens twintig muggen hadden zich rond mijn bed verzameld! Dat werd jagen… Na een eerste slachting, en daarna nog twee kleine rondes vanwege vergeten en verstopte soortgenoten had ik de plaag eindelijk uitgeroeid en kon ik rustig gaan slapen.

Vandaag mochten we vanaf 11 uur repeteren in het Provinciaal Hof, maar we liepen al voor tien uur richting centrum, om nog even van de stad te genieten. Dat kwam goed uit, want er was een foutje gemaakt met de planning, waardoor er om 11 uur dubbel geboekt was. We begonnen dus meteen met repeteren in het prachtige zaaltje waar we vanmiddag zouden spelen. Het had een mooie, heldere akoestiek en was uitermate geschikt voor kamermuziekconcerten.

We lunchten bij de Friterie aan het plein, aangezien eten bij de andere tentjes erg duur bleek te zijn. Grappig, een snackbar-restaurant! Om twee uur begon ons concert. We kleedden ons om en zetten alles klaar. Er kwamen zo’n zestig mensen luisteren, en het concert ging erg goed. Er waren nog een paar bekenden, en met een oude vriendin van María gingen we na het concert nog een koffie drinken bij een prachtig cafeetje.

Tegen half vijf vertrokken we richting Nederland, en na een beetje file bij Antwerpen konden we mooi doorrijden. We waren nog maar net de grens naar Nederland overgestoken of het begon direct hard te regenen. Welkom thuis!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations