Poezen

Oei! Een indringer!

Vanmorgen klonk er door het luide miauwkoor van Freya en Fiona opeens nog een derde miauw mee! De bewuste kat bleek beneden voor de voordeur te zitten en aangezien er in de buurt altijd veel katten vermist worden, besloot ik maar eens even poolshoogte te gaan nemen. Er zat een jonge cyperse kat voor de deur met een halsbandje waaraan ook een adreskokertje hing. Hij bleek Stinkie te heten en hij woont schijnbaar tegenover ons.

Fiona is bangOndertussen was Stinkie al de trap opgelopen, waar hij nieuwsgierig alles begon te bekijken en besnuffelen. Freya en Fiona waren helemaal overvallen door dit onverwachte bezoek en hadden allebei hun eigen manier om ermee om te gaan: Freya zat plat op de grond te grommen naar Stinkie en Fiona verstopte zich achter de oven.

Brutale Stinkie trok zich nergens wat van aan en joeg de poezen de stuipen op het lijf. Een erg aanhalig katje leek het. Ik besloot hem maar weer op straat te zetten, want zo ging het ook niet. Ik bracht hem even naar de overkant en zette hem neer voor zijn eigen voordeur. Ik liep terug naar huis en hij liep natuurlijk achter me aan… Gelukkig kwam er even later een andere buurvrouw langs die het heldere idee had om hem even over het muurtje naast zijn huis te tillen zodat hij niet te makkelijk weer weg kon.

Maar… Freya en Fiona zijn nu, vier uur later, nog steeds ontzettend gestresst èn ze herkennen elkaar niet meer! Er klinkt constant gegrom en geblaas naar elkaar als ze bij elkaar in de buurt komen! Ik hoop dat dit weer goedkomt…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations