Familie

Een weekend met familie

Afgelopen weekend zijn David en ik weer eens gezellig in Hoogeveen geweest. Aangezien onze beider ouders allebei in Hoogeveen wonen, is het doorgaans onvermijdelijk om bij beiden ook even langs te gaan. Deze keer zouden we eerst een middagje bij Davids ouders vertoeven. Toen we daar aankwamen bleken ook Esther en Peter en Lilian daar te zijn, volle bak dus! En het was erg warm buiten, in tegenstelling tot in Den Haag, dus ik was erg overdressed in mijn truitje met col en de dikke panty onder mijn rok… Dus even de kleding wat aangepast en toen was het een stuk beter uit te houden. Peter en Lilian waren net terug van hun vakantie in Italië en dus konden we hun foto's bewonderen. Het zag er erg aantrekkelijk uit! En de appeltaart met appeltjes uit Frankenau was ook erg goed te eten! Leuk ook, hoe je altijd zo weer verder kletst met elkaar!

In de namiddag gingen we door naar mijn ouders, waar we gezellig zouden gaan barbecuën. Daar aangekomen bleken de plannen ietsje veranderd, omdat het waarschijnlijk zou gaan regenen, en dus gingen we fonduën (in olie, niet in kaas). En niet alleen met mijn ouders, nee, ook een bevriend stel kwam meeëten en had de (2) kinderen meegenomen. Opnieuw volle bak! Maar het smaakte goed en het was leuk. Natuurlijk moesten eerst even de fondue-regels weer worden opgehaald, die wij als klein kind al van onze ouders hadden geleerd…

Na de fondue bekeken we toevallig samen nog wat oude foto's en ansichtkaarten, heel grappig was dat je vroeger blijkbaar geen adres op de kaart hoefde te zetten, maar alleen maar de naam en de woonplaats, en het kwam gewoon aan! De vrienden gingen niet al te laat weg, zodat wij ook nog een poosje met zijn viertjes konden kletsen. Dat poosje werd vrij lang en tegen half twee gingen we maar eens naar bed.

Op zondagmorgen gingen we na het ontbijt richting Davids oma in Slagharen, waar we zouden lunchen. Ze zag er naar omstandigheden wel goed uit, maar was duidelijk erg verdrietig. Geen wonder ook natuurlijk. Gelukkig heeft ze wel heel veel steun aan haar gezin, er is nog geen dag voorbij gegaan of er kwam wel iemand op bezoek en dat doet haar zichtbaar goed. Na het eten gingen we weg, zodat ze nog even een dutje kon doen, maar eenmaal in de auto voelde het toch een beetje aan alsof we haar in de steek lieten. We gaan er echt eens vaker langs, namen we ons voor.

Net een uurtje weer terug te zijn in Den Haag, ging de telefoon, en het was Ruud! We hebben wel een uur zitten praten en het was leuk om elkaar weer eens te spreken. Jammergenoeg was de lijn niet zo goed, af en toe vielen er stukjes weg en er zat een duidelijke vertraging in. Ik denk dat we de volgende keer maar eens Skype gaan proberen, als hij dat geïnstalleerd heeft, dat zou nogal geld besparen, en ik denk niet dat de kwaliteit van het geluid veel slechter zal zijn. Ik heb dus zo ongeveer onze hele familie gezien of gesproken in dit weekend! Eigenlijk alleen Elizabeth niet, maar die ga ik een andere keer eens bellen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations