Computer

Clean install

Donderdag was mijn vervangende harde schijf al binnen! Ik kan dus mooi het officiële verpakkingsmateriaal gebruiken om de defecte schijf naar Duitsland te sturen. Vandaag had ik wat meer tijd en besloot ik om de schijf in mijn systeem te zetten, samen met de schijf van David, die bij hem niet werkte, maar bij mij wel. Dat betekent met andere woorden: de hele computer uit elkaar halen en de kabels opnieuw arrangeren, want nu ik alleen nog SATA-schijven heb hoef ik geen extra IDE-kabel meer aan te sluiten.

Uiteindelijk was de operatie klaar, dus ik zet de computer weer aan, klinkt er opeens een enorm harde piep die niet uitgaat. Geschrokken zet ik de PC weer uit en kijk ik na of er iets verkeerd zit. Ik zie niet meteen iets, dus ik doe hem nog eens aan om te kijken of alles aangaat. Het lijkt er wel op, maar de piep is er nog steeds. Na veel gestress en gepiel blijkt dat de videokaart geen stroom krijgt, dus die sluit ik aan op een ander stekkertje: opgelost.

Tja, en dan… Windows er opnieuw op, andere programma's, je kent het wel. We moeten nog even flink zoeken naar het cd-tje van Norton 2006, dat was nergens te vinden. Maar nu lijkt alles te werken. Installeren ging verder erg vlotjes en ik hoop dus nog lang met deze nieuwe setup te kunnen doen! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations