Crafting

Ruimte scheppen

We zijn de laatste tijd druk bezig met opruimen hier in huis. Zoals jullie misschien wel weten stond de achterkamer helemaal vol met spullen, waarvan een groot deel wel weg zou kunnen, mits we het zouden kunnen bereiken… er stond bijvoorbeeld een loodzware oude archiefkast in de weg, en we zagen het niet echt zitten om die naar beneden te tillen.

Toch zijn we een paar weken geleden begonnen met het opruimen van ons huis. Er was zoveel dat uitgezocht moest worden, dat we niet (meer) gebruikten, dat we niet meer nodig hadden… en op een gegeven moment is het dan een goed moment om het aan te pakken. Wat hebben we veel weg gedaan! Oud papier, oude spullen, schoolspullen uitgezocht, muziekboeken uitgezocht, en we hebben zelfs de archiefkast met zijn tweetjes naar de stort kunnen brengen. Ze kennen ons daar intussen.

 

Ook ging er veel naar de kringloop: een oud tv-meubel, boeken, en nog veel meer. En onze opruimaanval werd bijna opruimkoorts. Het werkte haast verslavend, het maken van ruimte. Het inspireerde ons om meer te ondernemen. We haalden het pannenkastje in de keuken van de muur en monteerden drie meter plank boven het werkblad. Veel ruimer, ik kan er beter bij en het staat een stuk mooier.

 

We waren toch al bij de stort, kleine moeite om dan nog even door te rijden naar Delft, naar de IKEA, voor uitbreiding van onze stellingkast. Twee Ivar-delen later hebben we opeens een stuk meer opbergruimte, en de curvers die we hebben passen er prachtig twee-aan-twee in. Afgelopen weekend hadden we bezoek van Tuinhark, en waren we ‘gedwongen’ om Davids spullen terug te verhuizen naar zijn bureau. De kamer is bijna nog nooit zo leeg geweest.

 

Heerlijk, al die ruimte. Ik merk dat ik maar aan weinig dingen gehecht ben. Foto’s van vroeger, misschien wat Lego, maar al die oude kleurplaten, schriften, de oude poppen (die ik toen al niet echt geweldig vond), weg ermee. Van de middelbare school heb ik maar weinig bewaard. Ja, wat oude doorgeefbriefjes van vrienden. En ook tegenwoordig hoef ik niet veel te bewaren. Qua boeken ben ik bijna helemaal overgestapt op digitaal lezen, dus alleen kook- en breiboeken hoeven nog te worden aangeschaft.

Vandaag hebben we weer een auto vol oud papier naar de stort gebracht. Morgen gaat een stapel spullen naar de kringloop. Dan gaan we verder met het uitzoekwerk. De kast met spelletjes moet hoognodig opnieuw ingedeeld worden. Nu we de vloer weer goed kunnen zien pak ik eens vaker de stofzuiger. Ik ga verder met het digitaliseren van mijn bladmuziek. Opruimen doet opruimen en geeft ruimte, zowel in als om het hoofd.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations