Muziek

CD-opname

Afgelopen weekend was de cd-opname van Alzheimer. Donderdag en vrijdag hadden we repetitiedagen en op zaterdag ging het geheel van start in een studio in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Op donderdag en vrijdag werd er ook nog eens gefilmd, en daarvoor moesten we allemaal helemaal in het wit komen. Dit hoorden we echter pas de avond van tevoren, dus moest ik donderdagochtend net als vele anderen nog even gaan winkelen…

Het was allemaal vrij gehaast gepland, we hadden natuurlijk nog maar een keer met iedereen samen gerepeteerd. Toch werd alles in de loop der dagen een stuk beter, dat is wel vaker zo als je opeens een direct doel hebt. De opnames liepen voorspoedig, elke dag waren we in staat om een of twee stukken meer op te nemen dan gepland, vandaar dat ik maandag mooi op tijd klaar was, zodat ik nog een beetje van het warme weer kon genieten.

Ik ben benieuwd hoe het gaat worden, sommige stukken hebben we dan wel akoustisch opgenomen, maar daar wordt later nog een band onder gemonteerd. Een opname dus, en dat is een door de computer gegenereerde beat. Onze dirigent had bij die stukken dus een koptelefoon op waarin hij de beat hoorde, zodat hij kon zorgen dat alles spatgelijk liep. Dat is lastiger dan het klinkt, dus met name met die delen waren we wel wat langer bezig. Volgens mij kunnen we wel tevreden zijn, maar dat weten we over een paar maanden pas zeker natuurlijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations