Crafting

INTJ

Wat is INTJ? Nou, ik ben er blijkbaar eentje. Volgens de Jung Typology Test. En het grappige is, ik herken mezelf wel. INTJ is de afkorting voor Introverted iNtuitive Thinking Judging, en in de Jungiaanse test word je op vijf gebieden bekeken: Introvert/Extravert, Denken, Voelen, Beoordelen en Intuïtie. Mijn score was: I(ntrovert) 56, (i)N(tuitive) 50, T(hinking) 12 en J(udging) 44. Het leuke is, dat je na de test een paar linkjes krijgt voorgeschoteld over je type en het soort carrière dat je goed ligt. Interessant!

Volgens deze link is de INTJ een zogenaamde “Mastermind”, de planner op de achtergrond, met veel inzicht in processen en een verlangen naar orde en overzicht. Haha, dat klopt wel! Het schijnt dat maar 1-2% van de mensen een INTJ is, ergens wel jammer, want goede planners met idealen kunnen we wel gebruiken… Deze link geeft nog wat meer detail over het profiel van de INTJ. Eén zin haal ik er even uit: “INTJs are perfectionists, with a seemingly endless capacity for improving upon anything that takes their interest.” Aha! Interesse is het geheim!

Ook was er een linkje naar een overzicht wat voor soort werk ik als INTJ het beste zou kunnen doen. In het kort: bovenaan staat Technical/Science (Computer Science, Natural Science en Engineering), dan kan ik nog kiezen voor Management (Management en Entrepreneurship), en tenslotte Social Service (Law en Librarian). Computer Science, check. Entrepreneurship, check. Nu weet ik meteen mijn volgende carrière voor wanneer ik genoeg heb van Informatica…

Best wel apart, je vult een lijstje in met 72 ja-/nee-vragen en Jung weet wie je bent. Okee, niet precies, maar je past wel in een hokje. Probeer het zelf, wat ben jij?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations