Familie

Eventjes in Hoogeveen

Tja, net terug van het eerste concert mochten we natuurlijk in geuren en kleuren vertellen aan Davids ouders hoe het geweest was! Ook Esther was in Hoogeveen, om even lekker rustig te kunnen studeren. We kletsten een tijdje en toen kwam ter sprake dat David nog wel een bloedtest kon laten doen op donderdag, om alles (cholesterol etc.) eens een keer te checken (in verband met zijn vader). Dat leek een goed idee, maar dan mocht hij na twaalf uur niks meer eten of drinken…

De volgende ochtend ging David al vroeg heen en hij was ook alweer snel terug, want het was gelukkig rustig. Volgende week ergens kan hij de uitslag krijgen. Nu konden we dan eindelijk ontbijten… even Travian checken en een kopje thee drinken. We zouden ‘s middags naar mijn ouders gaan en we wilden nog een cadeautje kopen voor mijn moeder, die was namelijk 29 mei jarig geweest. We hadden alleen geen idee wat we moesten kopen. Eerst gingen we even langs de Praxis om een opwindbare zaklamp om te ruilen voor Davids moeder, de aan/uitknop werkte namelijk niet. Ik vond het wel een heel leuk idee, een opwindbare zaklamp, en dacht erover er zelf ook een te kopen voor in de auto. Zo gezegd, zo gedaan. Toen bedacht ik dat het misschien ook wel iets voor mijn moeder zou zijn, maar ik besloot om eerst nog even verder rond te kijken.

We liepen Pet even in om lekker wat bij de boeken te neuzen, en op zich leek ons een boekenbon ook wel een goed idee, omdat mijn moeder erg van lezen houdt. Dat hielden we even in ons achterhoofd terwijl we verder rondkeken. Uiteindelijk werd het inderdaad een boekenbon en omdat we toch al in de buurt waren besloten we even te kijken of mijn ouders thuis waren. Helaas zat de deur op slot, dus we gingen nog even terug naar Davids ouders.

Tegen een uurtje of twee gingen we dan toch naar de Kanaalweg en ze waren nu wel thuis, we dronken een lekker kopje koffie met een stukje appeltaart (nog van de verjaardag) en gaven mijn moeder haar cadeau. En wat zagen we op de eettafel liggen? Een opwindbare zaklamp!!! Vrijwel dezelfde als die die ik gekocht had… en hij kwam uit Amerika, van Ruud en Elizabeth! Creepy…

We gingen nog even naar de Welkoop met mama’s auto en daarna ging mijn vader aan de kokerij. Het werd sucadelapjes met aardappels en witlof, lang geleden en o, zo lekker! Na de afwas gingen we weer naar de Swammerdamstraat. Davids vader was al thuis uit zijn werk, maar zijn moeder nog niet, die viel even in voor een collega en kwam pas tegen half tien thuis. We keken wat tv en zapten toevallig langs een documentaire over tieners die alcoholist waren. Met name een meisje en een jongen werden gevolgd, het meisje leek er vanaf te raken, de jongen zag je gewoon afglijden… wel heel apart, met 16 al twee jaar jezelf bezatten, moet je nagaan wat dat met je lichaam doet als je nog in de groei bent…

We gingen deze keer maar niet te laat naar bed, Ria liet nog even zien hoe je de broodbakmachine gebruikt, omdat we die wel eens wilden uitproberen… en de volgende ochtend hadden we dus vers brood! Lekker knapperig en nog een beetje warm. Omdat we al vroeg naar Groningen moesten vandaag aten we tussen de middag warm met de hele familie (kapucijners met spekjes, sla, appelmoes, gefrituurde aardappels). Dat smaakte goed en was ook erg gezellig. Na het eten haalden David en ik nog even een cadeautje voor Tuinhark, bij wie we gingen logeren, en daarna konden we alweer op pad! Deze keer wilde ik niet te laat komen…!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations