Muziek

Spannende tijden

Binnenkort is het zover: op 1 juni aanstaande studeert zowel María als Stephanie (de blokfluitistes van AeroDynamic) af aan het Conservatorium van Amsterdam! Dus de voorbereidingen zijn in volle gang… De examens vinden plaats op donderdag 1 juni, eerst Stephanie om 15 uur en daarna María om 16.30 uur. Ja, ja, en ze spelen ook nog op elkaars examen! Dus eigenlijk kun je het misschien bijna zien als een lang duo-examen met een pauze in het midden.

ÆroDynamic

Natuurlijk mag ook AeroDynamic niet ontbreken in het programma, voor deze gelegenheid hebben we speciaal twee middeleeuwse stukken ingestudeerd (een ballade en een rondo), waarmee we Stephanies examen beginnen en eindigen. Voor María’s examen hebben we een bekend stuk uit de kast getrokken dat we twee jaar geleden op Stephanie’s 1ste fase-examen hebben gespeeld. Het geheel wordt vast erg mooi!

Vandaag hebben we geoefend in de Bachzaal, waar de examens ook zullen plaatsvinden. Het licht is geregeld en ook wat we doen qua oplopen en dergelijke is nu duidelijk. Zowel Stephanie als María krijgt wel een beetje last van zenuwen zo langzamerhand (ik weet er alles van!) en dat is wel te voelen. Toch is het niet zo erg als bij de eerste fase, want toen hadden we nog geen enkel idee wat ons te wachten stond.

Als je donderdag toevallig in de buurt bent, kom dan even luisteren! Toegang is gratis en het wordt heel mooi.  Bachzaal, Bachstraat 7, Amsterdam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations