Crafting

Lang geleden…

… schreef ik mijn laatste post op dit weblog. Het is druk, dat blijkt. En er is weinig tijd voor reflectie of uitwijden op papier. Toch wil ik weer even iets schrijven. Intussen is mijn vader geopereerd aan zijn hernia, en is hij aan het herstellen. Mijn moeders vinger herstelt moeizaam, en binnenkort vindt een tweede operatie plaats om het plaatje en het overtollige littekenweefsel te verwijderen. Hopelijk krijgt ze daarna de oude soepelheid weer terug. Davids oma is onverwacht in haar slaap overleden, en is op 23 februari begraven. Nog een paar weken, en dan wordt “onze Guido” geboren. We maken plannen om met mijn ouders en Ruud en Elizabeth een lang weekend weg te gaan.

Studeren gaat op dit moment zijn gangetje. Drie van de vier tentamens heb ik gehaald, eentje niet, en dat alweer voor de derde keer. Binnenkort ga ik met de docent praten en mijn tentamens inzien, om te zien waar het steeds fout gaat. Ik lig verder redelijk op schema. Van vorig jaar moet ik nog een opdracht maken voor Kunstmatige Intelligentie (het tentamen heb ik al binnen), en het vak Datastructuren nog afsluiten. Het vak Programmeren en Correctheid volg ik nu pas, aangezien ik daar vorig jaar geen tijd voor had. Van dit jaar heb ik alle vakken gehaald, en volg ik nu nog het vak Netwerken. Ook begin ik aan mijn Bachelorproject, waarvoor ik een onderzoek moet doen en een scriptie schrijven en presenteren. Mijn onderwerp gaat waarschijnlijk richting de muziek. Het lijkt me leuk om te onderzoeken of mensen het verschil kunnen horen tussen door een computer gegenereerde twaalftoonsmuziek en echte werken, geschreven door gerenommeerde componisten. Het onderwerp is nog niet zeker, aangezien ik mijn toekomstige begeleider nog steeds niet gesproken heb. Afgelopen woensdag had ik eindelijk een afspraak met hem geregeld, maar kwam hij niet opdagen. En ik was er speciaal voor naar Leiden gereisd. Op mijn emails daarna heeft hij nog niet geantwoord…

Qua werk zit ik in een drukke periode. Na het uitvoeren van het Mozartproject is het nu weer tijd voor de Matthäuspassion. Negen stuks, deze keer. Deze maanden heb ik elk weekend wel een concert of repetitie, en door de week ook regelmatig. Het lesgeven en dirigeren gaat ook gewoon door. Een vol rooster, maar ik probeer wel tijd te zoeken voor ontspanning.

Mijn fotografie lijkt aan te spreken, want ik ben alweer gevraagd om wat concerten te fotograferen. Ik verdien er niet veel mee, maar het is wel erg leuk om te doen, en ik leer ervan. Ook ben ik veel aan het breien, net weer wat sokken af, en nu heb ik plannen voor een vestje, een muts en een trui. En meer sokken natuurlijk. Je kunt nooit genoeg sokken hebben.

Gelukkig voel ik me redelijk ontspannen ondanks alle drukte, maar ik ben wel constant moe. Dit zou ook aan het seizoen kunnen liggen natuurlijk, maar ik denk dat het wel duidelijk is waar het door komt. Ondertussen twijfel ik veel over het wel of niet volgen van een Masteropleiding na de zomer. Het trekt wel ontzettend, maar ik weet nog niet of ik het nog (minstens) twee jaar op kan brengen om de combinatie van studeren en werken te doen op deze manier. Ook moet ik nog maar zien of het financieel haalbaar is. Moeilijk, moeilijk. Wie het weet, mag het zeggen. De Master die ik zou willen gaan volgen is Media Technology. Deze studie zou weer een mooie link leggen tussen de technologie en mijn kunstachtergrond. Ik weet intussen dat ik geen “die hard”-informaticus ben. Ik vind het leuk om te doen, maar ik houd van een bredere uitdaging. Overlap met psychologie, talen, geschiedenis en kunst lijkt me heerlijk. Ik hoop daarin ooit mijn eigen plek, of eigenlijk pad, te vinden. Gelukkig heb ik nog even tijd om na te denken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations