Crafting

Iets in te halen

Het is alweer vrij lang geleden dat ik online iets van me liet horen… maar dat betekent niet, dat er niets gebeurd is! Integendeel, het is een zeer drukke tijd (geweest), en ik heb bijna geen tijd gehad om er iets over op te schrijven. Toch kan ik het niet laten om even een overzichtje te geven, de details mogen jullie me persoonlijk vragen.

Ten eerste vierde ik eind november mijn verjaardag, in Hoogeveen, samen met mijn familie. Dat was echt ontzettend geslaagd! Ik heb “Indonesisch” voor ze gekookt, en heb heel leuke cadeaus gekregen. We hebben gezellig gepraat met zijn allen en het was heel ontspannen. Omdat mijn ouders vanwege een gebroken vinger en een rugprobleem niet veel konden doen, hebben we ze eens fijn verwend. We bleven slapen, gingen de volgende dag weer terug naar Den Haag, en kwamen moe maar voldaan weer thuis.

DSC08113 DSC08117

Die week begon ook het Messiah-project. Er was een repetitie in Elburg (ik had me in de tijd vergist, kwam een uur te laat, en mocht vervolgens een half uur later alweer weg), en het weekend erna was de eerste uitvoering. De reeks is nog steeds niet afgelopen, aanstaand weekend zijn de laatste twee concerten. In totaal zing ik dit jaar tien Messiahs, drie kerstconcerten met het BCN en twee soloconcerten. Eigenlijk wat teveel, maar wel erg leuk om te doen!

Vervolgens werd mijn moeder geopereerd omdat haar vinger niet op de juiste wijze aan elkaar was gegroeid. Hij stond wat scheef en was iets korter. Op dit moment herstelt ze daar nog steeds van, en langzamerhand kan ze steeds iets meer. Mijn vader hoorde na een MRI dat er een hernia bij hem was gevonden, en hij zal over een maand geopereerd worden. Dat mag ook wel, want hij kan bijna niet lopen, en heeft veel pijn. Hopelijk gaat dat allemaal goed!

Ondertussen liep mijn studie ook gewoon door, met deadlines en een tentamen, de komende weken heb ik nog drie tentamens, waarvoor ik nog even flink aan de bak moet. De deadlines zijn deels wel, en deels niet gelukt. Ook daarvoor moet ik dus nog even aan de slag.

Tussendoor waren er nog een paar repetities met AeroDynamic. Op 10 januari aanstaande hebben we een concert in IJburg, waar we veel zin in hebben. Het is fijn dat we weer bezig zijn, na een jaar bijna te hebben stilgelegen. Er zijn weer nieuwe stukken voor ons geschreven (heel leuke), en we hebben plannen voor een CD-opname later dit jaar.

De laatste weken zijn we, mede door de concerten in die buurt, regelmatig in Hoogeveen geweest. Heel fijn, en ontspannen, om onze ouders zo vaak te zien. We reizen wat af… Vorige week had ik twee (geslaagde) concerten in Hoogeveen met het mannenkoor. Dit was precies in het weekend dat heel Nederland platgelegd werd door de overweldigende sneeuwval. Het was maar goed dat we die nacht terug zijn gereden naar Den Haag en niet tot zondag hebben gewacht, want toen was het echt een drama op de weg. Het was al moeilijk om binnen Den Haag in de Grote Kerk te komen, want de trams reden niet, en fietsen was ook niet echt een optie… Ook de daaropvolgende dagen was het moeilijk, ik moest nog naar Rotterdam en Utrecht voor concerten, maar het OV werkte maar matig mee.

Op kerstavond reden David en ik na het concert in Utrecht samen met Esther naar Hoogeveen, om daar Kerst te vieren met onze familie. Op eerste kerstdag waren we bij Davids ouders, waar we samen ontbeten, de echo bekeken van Marga/Guido (waanzinnig!), een lekkere stoofpot kookten en aten. Op tweede kerstdag waren we bij mijn ouders, en werd er geknutseld met mijn vaders nieuwe laptop, ik breide een beenwarmer voor mijn moeder, we deden een fondue, en hingen voor de buis (The Queen en een documentaire over een boer die naar Frankrijk zou emigreren). Ontspannen en gezellig!

IMG_8248 IMG_8262 IMG_8271 IMG_8285 IMG_8291 IMG_8315 IMG_8321

Tussen de bedrijven door moest er ook ontspannen worden, en dus breide ik er lustig op los. Na mijn eerste paar voor mezelf heb ik een paar voor mijn schoonmoeder gebreid en een paar voor mijn vader (voor zijn verjaardag). Vervolgens heb ik nog twee paar afgekregen voor mezelf, en ben ik nu bezig met beenwarmers voor mijn moeder. De patronen worden steeds interessanter en ik durf nu ook met mooie wol te breien, omdat ik al wat meer zelfvertrouwen krijg. In de planning staat nog van alles: een iPhone-hoesje voor Eva, een zwarte sjieke bolero/vest voor concerten, een rode trui, vingerloze handschoenen…

DSCF1503 DSC08131 IMG_8235 IMG_8279 IMG_8326

En die andere hobby… eind november heb ik een echte fotoshoot gedaan van het kinderkoor van mijn collega, dat was ontzettend leuk! Ik had Esthers camera geleend, zodat ik niet van lens hoefde te wisselen (het was buiten, en het weer was niet zo heel mooi). De foto’s werden leuk, en de nabewerking kostte nogal wat tijd (mijn collega wilde graag zwart-witversies, en versies met gekleurde logo’s). Daarna had ik weer even weinig tijd om te fotograferen door alle concerten. Maar… gisteren heb ik mijn kerstpakket (hahaha) gekocht: een nieuwe camera met topobjectief! Gisteren had ik concert in Zwolle, en heb daarvan gebruik gemaakt door overdag met David naar Den Ham te rijden, naar Foto Konijnenberg, dè fotozaak van Nederland. Ik wist al wat ik wilde, moest het alleen nog even vasthouden voor de laatste overtuiging. En ja, geweldig. En schandelijk veel geld. Maar ik heb er hard voor gewerkt en gespaard. Mijn oude camera valt erbij in het niet, en dat wil wat zeggen.

5d1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations