Uncategorized

Uitkering…

Tja… diploma binnen en nu? Per 1 januari ga ik me inschrijven als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel… Maar daarmee ben ik nog niet zover, want dan moet ik nog werk vinden. Gelukkig bestaat er de WWIK, de Wet werk en inkomen kunstenaars, dit is een soort vangnet voor startende kunstenaars die nog een beroepspraktijk moeten opbouwen. Je krijgt dan een deel van een bijstandsuitkering en het is de bedoeling dat je die zelf aanvult door werken tot 115% (of 125%). Je mag gedurende vier jaar van deze regeling gebruik maken, je moet wel steeds iets meer gaan verdienen.

Den Haag

Dit klinkt als een goede basis, dan zit ik iets minder in angst of ik wel rond kan komen. Ik ga hem morgen meteen aanvragen bij het gemeentehuis. Ik wist al lang dat dit bestond, maar heb nu pas gecheckt of ik ervoor in aanmerking zou komen en dat kom ik. Geweldig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations