Vrienden

Den Bosch

Zaterdagavond gingen David en ik weer eens naar onze goede vrienden Lennaert en Barbara in Den Bosch. Ze waren net een maand geleden verhuisd, ze hadden namelijk een eigen huis gekocht! Wij waren natuurlijk èrg nieuwsgierig hoe het allemaal was geworden, want we hadden wel wat foto’s gezien van tijdens de bouw, maar dat is toch heel wat anders dan het in het echt zien.

Len en BarWe kwamen tegen een uurtje of zes aan, en Len en Bar wonen op de begane grond van een soort vierkante flat met een binnenplaats. Ruime woningen, mooi dichtbij het station, en ook is de snelweg erg gemakkelijk te bereiken. Het huis is echt geweldig mooi, met veel ruimte en ook mooi transparant opgezet. De woonkamer is verbonden met een tussenkamer en de keuken, en de logeerkamer, slaapkamer, douche en toilet zijn wel apart afgesloten ruimtes. Het is nu nog een beetje leeg, maar iedereen weet dat je in de loop der jaren vanzelf alles volbouwt… dus dat komt nog wel! Maar goed, het huis was geweldig, en niet te vergelijken met waar ze hiervoor woonden. Eerlijk gezegd kreeg ik wel een beetje de kriebels om zelf ook een huis te gaan kopen, maar dat is echt toekomstmuziek… Len en Bar kunnen echt blij zijn met zo’n plek als ze nu hebben!

Vanuit de woonkamer stap je zo de binnenplaats op, waar een paar bankjes staan en er is zelfs een jeu-de-boulesbaan! Iedere bewoner had als welkomstcadeautje een jeu-de-boulessetje gekregen, en dat moest natuurlijk worden uitgeprobeerd! David en Len gingen spelen, terwijl Bar en ik nog even een kopje thee dronken en gezellig bijkletsten. Len en David trokken nogal bekijks, tegenover ons stonden wat jongens in roze t-shirts te kijken, en daar wilden we natuurlijk even een foto van maken! Maar alas, de batterij was leeg en ook Bars toestel was powerloos… Gelukkig hebben we de herinnering nog! Maar vandaar dus de oude foto bij deze post.

Toen het wat donkerder werd kwamen de jongens weer binnen en zaten we een poosje gezellig te kletsen. Op een gegeven moment kregen we het idee om Fahrenheit 9/11 te gaan kijken, David en ik hadden hem al gezien, maar hadden er geen problemen mee om hem nog een keer te kijken. Alleen duurde de film wat langer dan we verwachtten, dus besloten we voor het eind te stoppen. Het was alweer een uur of een en we gingen lekker naar bed.

De volgende ochtend kregen we een vijfsterrenontbijt, met versgeperst sap, verse warme broodjes, eieren, zalm, suikerbrood, en nog veel meer lekkers… Helemaal stuffed gingen we toen nog even jeu-de-boulen. Ook deze keer won David, maar Len en ik gaven wel wat meer partij. Wel leuk hoor dat dat daar zo kan. Het was ook nog erg mooi weer, dus we konden zonder jas! Tegen een uur of half drie besloten we maar eens weer naar huis te gaan, anders zouden we echt blijven plakken… en dus waren we tegen vier uur weer thuis!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations