Crafting

Up in 3D

up-poster Afgelopen vrijdag gingen David, Eva en ik samen naar Up, de nieuwste film van Pixar, en wel in 3D! Deze studio, die ook The Incredibles en Wall-E maakte, stelde ook met Up niet teleur: het was een geweldige film! Tijdens de openingsscène van de eerste tien minuten hield ik het al niet droog (en met mij vele anderen). De animatiefilm Up gaat over een oude weduwnaar, die probeert om een belofte aan zijn overleden vrouw te houden. Zijn tegenspeler is een jongetje dat per ongeluk verzeild raakt in zijn avonturen.

Wat gaat er nu Up? Een surrealistisch beeld van een oud huis, dat aan een enorme tros ballonnen weet weg te vliegen uit de grote stad. Een jongetje, dat op zoek is naar een Flierefluiter.Een knorrige, wanhopige oude man. En wat vinden ze? Honden die kunnen praten, een regenboogkleurige vogel, een dood gewaande ontdekkingsreiziger… maar eigenlijk gaat de film daar niet over. De film gaat over het verwerken van een verlies. Over de macht die een dode geliefde kan hebben over de achterblijver. Over nieuwe hoop. Over bedrog, zelfverrijking, eerherstel. Geen kinderfilm, en toch ook wel. Pixar durft het aan om deze thema’s te gebruiken (en hoe!), en op iedere leeftijd zul je er iets anders uit halen.

Geweldige film dus, en het 3D voegt in dit geval ook nog wel iets toe. We kregen de bekende rood-groene brilletjes en zagen de Up-wereld tot leven komen. Voor de impact en kern van de film is 3D echter totaal niet noodzakelijk. Gaat het zien, dit is een superlatieve film!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations