Familie

Weekendje Den Haag

Afgelopen weekend kregen David en ik bezoek van mijn ouders. Het was alweer een hele tijd geleden dat ze in Den Haag waren geweest, volgens mij was de laatste keer met mijn eindexamen! Gelukkig zijn we tussendoor wel een aantal keren in Hoogeveen geweest… Op zaterdagochtend waren we nog een tijdje aan het voorbereiden, huis aan kant maken, boodschappen doen, het avondeten voorbereiden, je kent het wel, en tegen een uurtje of 1 arriveerden Jan en Rina in hun scheursuzuki! We dronken samen een kopje koffie (en thee) en kletsen een beetje bij. Vervolgens was het even de vraag wat we zouden gaan doen die middag, strand of stad? Op zaterdag zijn er meer winkels open dus werd besloten tot het laatste. Eerst even een strippenkaart uit de automaat trekken bij de AH en dan op naar de tram!

Het was ook de eerste keer dat mijn ouders in de tramtunnel zelf uitstapten, maar volgens mij viel het wel in de smaak. Na al die moeite om het ding te bouwen is het toch echt wel mooi geworden. Vanuit de tunnel loop je zo de kelder van de V&D binnen, dus even lekker boeken, cd’s en tijdschriften kijken… Daarna zijn we nog even verder de V&D in geweest, onder andere naar de kampeerafdeling. Daar stonden heel mooie ligstoelen, die je ook rechtop kon zetten, maar waar je ook heerlijk mee onderuit kon zakken. David en ik waren even in de verleiding (we zoeken nog mooie stoelen voor op het balkon), maar de prijs hield ons toch tegen: 99 euro per stuk! Op de huishoudafdeling zag ik nog een mooie metalen pepermolen staan, die zocht ik nog, want ik wil liever gaan navullen dan steeds nieuwe potjes kopen, beter voor het milieu. Ik kon alleen nog niet echt beslissen, en wilde eerst nog even elders kijken.

Jan

We hadden wel een beetje trek gekregen, dus gingen we bij Bakker Bart een broodje eten. Dat was weer heerlijk zoals altijd, en we voelden ons weer in staat om nog even verder te shoppen. We kwamen uiteindelijk thuis met onder andere nieuwe kommetjes (er waren er namelijk twee van kapot, dus even aanvullen), vierkante schaaltjes voor multi-gebruik, gewoon omdat we ze zo mooi vonden (van de Xenos) en toch nog de pepermolen van de V&D. Geslaagd dus! Thuisgekomen dronken we nog een kop koffie en daarna gingen David en ik aan het koken. Het was vrij uitgebreid, we begonnen met een Indiase currysoep (vrij heet, maar erg lekker), vervolgens kwam het hoofdgerecht, Teriyaki, in zelfgemaakte marinade, en we besloten het diner met aardbeienyoghurt. Ondertussen was het alweer half tien!

Teriyaki

Dit is nu teriyaki, deze keer hebben we het wel zonder taugé gemaakt, maar met shii take.

Na nog een poosje te hebben gekeken naar de video van Portugal gingen we het luchtbed maar eens inwijden. We hadden namelijk deze week een luchtbed met elektrische pomp gekocht voor dit soort gelegenheden, en we hadden nog geen gelegenheid gehad om het uit te proberen. Het leek allemaal in orde, het liep niet direct weer leeg en we hoorden geen sissende geluiden… De volgende ochtend hoorden we dat het prima sliep, een klein beetje was het wel leeggelopen, maar ik denk dat dat normaal is. We brunchten uitgebreid met verse broodjes en gekookte eieren, jus d’orange en thee. Daarna was het tijd om naar het strand te gaan! We namen de bus naar Scheveningen en gingen daar een eind wandelen, eerst over de pier en daarna over het strand terug. We zagen al wat zandsculpturen, maar het leek erop dat er nog veel bij moest komen. Rina kwam met een hele verzameling schelpen weer terug!

Rina

We zochten een terrasje op, waar we een kop koffie dronken. Zo uit de wind en in de zon was het echt heerlijk weer, maar op het strand was het echt fris met die koude noordenwind. Het was echt genieten, om daar zo een poosje te zitten, we kwamen bijna niet meer weg! Uiteindelijk kwamen we toch overeind en liepen we terug riichting Kurhaus. We aten nog een softijsje en gingen toen terug naar huis. Na een kort bezoekje aan de Karwei (op zoek naar een kast voor het balkon, niet gevonden) was het ook alweer tijd om richting Houten te gaan voor Jan en Rina, die hadden namelijk nog een bezoek af te leggen… Het was al met al weer een gezellig weekend!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations