Fotografie

100 Happy Days – dag acht

In mijn lunchpauze ga ik altijd een half uurtje wandelen. Meestal samen met mijn collega Lixin, maar soms, zoals vandaag, is Lixin er niet en ga ik alleen. Als je een kantoorbaan hebt is het best belangrijk om toch wat te bewegen overdag. Acht uur lang alleen maar voor je pc zitten is niet gezond, maar ook niet prettig. Ik geniet dus meestal heel erg van onze wandeling.

Vandaag kwam ik tijdens het wandelen een beeld tegen dat leuke herinneringen opriep. Het is een bronzen beeld dat Europa en de stier laat zien. Europa was een Phoenicische prinses in de bronstijd, en zij werd door Zeus benaderd als een prachtige witte stier. Ze ging op hem zitten en hij rende met haar weg, de zee in. Uiteindelijk kwamen ze op Kreta weer aan land, waar ze de moeder werd van de eerste koning Minos.

Kreta… wat was dat mooi. De combinatie van de woeste natuur, de prachtige uitzichten, de enorme geschiedenis en de fijne mensen sprak me heel erg aan. Daarnaast was het wel heel bijzonder om mijn verjaardag te vieren op een soort zomerdag…

Europa en de Stier
Europa en de Stier

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations