Familie

Paasdagen

Al jaren is Pasen een goede aanleiding om gezellig met de familie af te spreken, en dit jaar was daarop geen uitzondering. Op eerste paasdag reden David en ik al om 8 uur uit Den Haag weg om in Hoogeveen te gaan ontbijten met zijn familie. Het was heerlijk rustig op de weg, dat was wel een voordeel van het vroege uur.

We kwamen zo tegen kwart over tien aan in Hoogeveen, Esther was er al, zij was blijven slapen. We gingen eerst op het balkon samen koffiedrinken, heerlijk in het zonnetje. Een klein half uur later arriveerden Peter, Lilian, Seb en Flynn en was het gedaan met de rust. Gezellig hoor, die kleine mannekes erbij!

DSCF1896
Flynn en Lilian
DSCF1924
Flynn zet thee
DSCF1912
Flynn staat klaar om een bal te vangen (of niet)
DSCF1904
Esther neemt een kopje koffie
DSCF1902
Seb gezellig bij opa

Na de koffie was het tijd voor een kopje kippensoep, en toen werd de tafel gedekt voor de brunch. Ondertussen zat ik samen met Seb en Lilian eieren te versieren. Seb vond het geweldig, en had allerlei verzoeken. Zo werden eieren geboren met een leeuw erop, een eekhoorn, een scheepje en een bloem. Heel gezellig was dat, en ik merkte dat ik het maar wat leuk vond.

DSCF1929
Boom
DSCF1934
Bloem
DSCF1935
Leeuwenklauw
DSCF1936
Leeuw
DSCF1927
Bootje

We schoven aan aan de rijkgedekte dis. We hadden iets meegenomen uit onze streek, dus Peter en Lilian hadden haanvormige broodjes mee, en David en ik hadden een Haagse Kakker meegenomen. Natuurlijk was er ook suikerbrood van Plaizier, lekker luchtig, en eieren, heel veel eieren.

DSCF1940
Amersfoorse Haantjes
DSCF1941
Een rijke sortering aan mooie broodjes
DSCF1942
Haagse Kakker
DSCF1947
Druk met eieren koken
DSCF1937
Zijtafel met bijzondere dingen

Traditioneel wordt er eitje getikt tijdens het ontbijt. Twee personen tikken hun eitje tegen elkaar aan, en degene van wie het eitje heel blijft heeft gewonnen. Kapotte eieren moet je natuurlijk opeten. Seb vond dat machtig mooi, al was hij wel heel erg teleurgesteld toen hij de eerste keer verloor. Toen hij won daarentegen stuiterde hij zo ongeveer door de kamer!

We zaten heerlijk aan tafel, te eten, te praten, te lachen, en het was reuzegezellig zo met zijn allen. De tijd vloog voorbij. Wat later die middag reden David en ik verder, om bij Jan en Rina op bezoek te gaan. We zouden bij hun meeëten en blijven overnachten.

DSCF1968
Rina
DSCF1970
Jan
DSCF1957
Gezellig met schoonmoeder/-zoon op de bank

Ook bij hen was het erg gezellig. Een stuk rustiger, wat maakt het een verschil als er geen kleine kinderen bij zijn. We hebben heel fijn samen gepraat. Jan kookte voor ons een semi-geïmproviseerd aziatisch gerecht dat heerlijk smaakte. Rina vertelde enthousiast over hoe goed het orgel gereviseerd was, en liet ons een stukje horen. Wat een enorm verschil, zo kan het orgel echt nog wel wat jaartjes mee!

DSCF2004
Oh… al op…
DSCF1996
Jan en Rina in Dwingeloo

Op maandagochtend sliepen we heerlijk uit. We stonden ontspannen op, aten samen een lekker ontbijt. en besloten toen om er nog even uit te gaan. We reden naar Dwingeloo om daar een kop koffie te gaan drinken. Dwingeloo zag er weer heerlijk pittoresk uit, en de koffie smaakte lekker. We kwamen nog een oude bekende tegen, Martijn, die met de scouting op stap was. We bleven best een tijdje plakken in het cafeetje, maar reden toen terug naar Hoogeveen. Tegen twee uur gingen David en ik weer terug naar Den Haag, en we hadden nog even een rustig avondje voordat we de volgende dag weer moesten werken. Wat waren het gezellige dagen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations