Vakantie

Archeologisch Museum

Vandaag in de herkansing: het Archeologisch Museum in Heraklion. We gingen mooi op tijd weg, omdat het museum beperkt open was, en genoten van de prachtige panorama’s onderweg. In principe rijd je de hele tijd vrij dicht in de buurt van de zee, en aan de andere kant zijn de bergen nooit ver weg.

In Heraklion wisten we nu al waar we konden parkeren, dus dat was snel geregeld. We wandelden naar het museum, en halleluja, het was open! We kochten kaartjes en gingen naar binnen. Er hing een briefje dat de beeldententoonstelling helaas dicht was (jammer!), dus we gingen meteen naar boven naar de archeologische vondsten.

WP_20131113_013 WP_20131113_015

Er was een tiental ruimtes met verschillende thema’s, van heel oud tot redelijk oud. Veel aardewerk, bronzen wapens en gereedschap, maar ook juwelen, friezen, mozaïeken, munten, stieren, slangengodinnen en… de Diskos van Phaistos, voor mij een hoofdreden om naar dit museum te gaan. Deze schijf met een doorsnee van een centimeter of 15 heeft op beide kanten een spiraal van tekeningetjes staan. Mensen, dieren en meer. Oudheidkundigen weten nog niet wat dit eigenlijk is. Dat vind ik juist zo intrigerend…

WP_20131113_002 WP_20131113_007

We namen ook wat foto’s. Eerst dacht ik dat dat niet zou mogen, maar er werd niets van gezegd, dus dat was leuk. Het zijn wel telefoonfoto’s, dus niet van geweldige kwaliteit, maar leuk als indruk.

WP_20131113_003 WP_20131113_004

 

Na ons goed te hebben vermaakt in het museum liepen we terug richting auto. Onderweg dronken we nog een kop koffie, maar Heraklion was niet onze favoriete plek, dus we besloten om terug te rijden en een tussenstop te maken in Rethymno.

IMG_9554

We reden naar de boulevard van Rethymno, die ontzettend lang is, met een prachtig strand ernaast. Helaas was wel alles dicht, bars, cafeetjes, winkels, supermarkten… uitgestorven. We reden verder naar de haven en er kwam weer wat meer leven in de brouwerij.

De haven was niet zo schilderachtig als die van Chania, want er kwamen gewoon auto’s en je keek niet zo mooi weg, maar we besloten toch om er wat te gaan eten. We zochten een tentje uit, en bestelden wat lekkere Griekse gerechten. Het eten was redelijk, niet denderend, maar het was toch leuk om even weg te zijn. We reden terug naar huis en gingen niet al te laat naar bed, moe van de dag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations