Vrienden

Spelletjesweekend

Het was alweer veel te lang geleden dat we ouderwetse bordspellen gespeeld hadden, dus afgelopen weekend hadden we afgesproken in Den Bosch met Len, Bar, Arno en Natasja. Natuurlijk hadden we spellen meegenomen, zelfs een spel voor… buiten!

DSCF0764
Thunderbuddies for life 😉

We werden ontvangen met heerlijke broodjes en thee, en aangezien het best lekker weer was besloten we om eerst buiten te gaan spelen. Kubb, oftewel Vikingschaak, was goed te spelen op het grasveld schuin tegenover het gebouw. Len en David (en later Bar) speelden tegen Arno, Natasja en mij, en het viel nog niet mee om netjes de ridders om te gooien. Toch speelden we het klaar, en wonnen we glansrijk, precies op tijd, want het begon te regenen. De rest van de spellen speelden we dan ook binnen.

DSCF0774
Star Fluxx

We probeerden Star Fluxx, een leuk nerderig kaartspel dat Arno had meegebracht. Tijdens het spel veranderen zowel de regels als het doel van het spel constant, best een beetje verwarrend. Zeker toen Len en Natasja van brein moesten wisselen, bleef daar het hele weekend iets van hangen…

DSCF0781

We aten heerlijke pasta, Barbara verzorgde ons goed! DSCF0776

DSCF0783 DSCF0785 DSCF0786 DSCF0801

We speelden nog een spelletje waarvan ik de naam niet meer weet, waarbij je je moest zorgen dat je geiten precies op het eiland pasten door precies genoeg slagen te winnen/verliezen…

DSCF0795

Na een potje Set! (natuurlijk gewonnen door Barbara) haalden we Wanted! tevoorschijn. Het duurde niet lang voordat er naar hartelust op de tafel (en elkaars handen) werd geslagen, terwijl er dingen werden geroepen als “Schuldig!”.

DSCF0800

Intussen was ik al best moe, en zat ik te twijfelen of ik toch vanavond terug naar huis zou gaan. Uiteindelijk besloot ik te blijven slapen, maar ik trok me wel alvast terug in de logeerkamer. Na een tijdje lezen ging ik slapen, terwijl de rest nog doorging tot diep in de nacht…

De volgende ochtend kregen we een uitgebreid ontbijt van Len en Bar. Sowieso werd de inwendige mens dit weekend goed verzorgd. Na het ontbijt en de afwas vertrokken we terug naar huis. Het was echt heel fijn om iedereen weer even gezien te hebben!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations