Crafting

Generale

Aangezien het volgende week Sinterklaas is, is dit voor De Buren de laatste repetitie voor het kerstconcert op 12 december. Generale repetitie, dus!

In het verleden is er regelmatig discussie geweest over de kerstconcerten. Deze vinden namelijk steeds plaats in verzorgingshuizen voor ouderen, en niet iedereen vindt dat even prettig. Op een gegeven moment was er binnen een stemgroep echt een groepje dat het niet meer wilde doen. Ook waren er best wat mensen die er eigenlijk niet voor willen oefenen.

We hebben toen een compromis gesloten: we werken één repetitie aan het kerstrepertoire voor het concert. Er wordt van tevoren geïnventariseerd hoeveel mensen er komen, en als dat aantal goed is en goed verdeeeld is over de stemgroepen, gaat het concert door. Dit werkt redelijk, je raadt vast meteen het nadeel: die ene repetitie is eigenlijk niet genoeg. Maar ja, als men het zo wil, dan moet het maar zo.

Vandaag werkten we dus keihard om in ieder geval alle stukken gezongen te hebben. Dat is bijna gelukt. Gelukkig waren er ook wat niet-kerstliederen bij, die we recent nog gezongen hebben, dus die kon ik redelijk veilig overslaan. Ik heb iedereen, en met name de bassen, wel op het hart gedrukt om thuis nog even te oefenen op een paar liederen die erg ver waren weggezakt. Ik ben benieuwd of het gaat gebeuren… we gaan het zien op 12 december.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations