Crafting

Karmaverjaardag

Vandaag was de meet van de Nederlandse Karma Swap, en iedereen leefde er de afgelopen week al helemaal naartoe! Al om 7.15 reed ik weg van huis om Naomi op te pikken, we hadden afgesproken om tegen 9 uur in Renswoude te zijn om de boel klaar te zetten. We waren mooi op tijd, en Marianne was er ook al. De locatie zag er goed uit, het was een soort zorgboerderij, en wij hadden de “woonkamer” gehuurd. Er lagen wel veel spulletjes (begrijpelijk, maar jammer als je je eigen dingen ergens kwijt wilt), maar er stonden ook veel fauteuils, een pluspunt, zeker voor degenen in onze groep die lichamelijk niet 100% zijn.

We hingen slingers en ballonnen op, deelden de ruimte handig in, begonnen vast met het zetten van koffie en thee, en al snel kwamen de eersten aan: Jojanneke en Nelleke. Jojanneke zou ons namelijk helpen als “Loterijdame”, zij zou de pakjes voor de loterij in ontvangst nemen en nummertjes geven, terwijl wij de mensen welkom zouden heten, en de weg zouden wijzen.

Om half elf barstte het dan echt los, en al snel zat de kamer vol met blij kletsende en breiende vrouwen. Het was een feestje om elkaar weer te zien! Gelukkig was de akoestiek goed, waardoor je niet hoefde te gaan schreeuwen om elkaar te verstaan. We dronken koffie en thee, breiden en er kwamen nog wat mensen aan, en toen was het alweer tijd voor de lunch!

We hadden het zo geregeld dat iedereen iets mee zou nemen voor lunch/diner of snacks, en er was dus een overvloed aan lekkernijen. Tien had gisteren de hele avond pannenkoeken gebakken, en ook was er bijvoorbeeld salade, quiche en ander lekkers. Na de lunch was het dan eindelijk tijd voor de Verjaardagsswap. Iedereen die daaraan meedeed had voor iemand anders een mooi cadeau gemaakt, waarin in ieder geval een “woltaart”, muts en verjaardagswens moesten zitten. Het was geweldig om te zien wat voor creatieve draai men eraan had gegeven! De prachtigste pakketten kwamen langs, en ook na de uitwisseling, die in groepjes plaatsvond, liep iedereen bewonderend rond om alle prachtige pakketten te bekijken.

We hielden even pauze, en toen gingen we naar buiten om een groepsfoto te maken. Niet iedereen staat erop, maar de meesten wel. Een vrolijke, kleurrijke groep (allemaal met de gekregen hoofddeksels op) sprankelde tegen een achtergrond van een grijze dag. Na de foto werd er druk geswapt, gedeald (Rachel had een curver vol met Wollmeise bij zich die ze wilde verkopen) en bijgepraat. Ik wist nog wat mooie wol van Rachel en van Trude te bemachtigen.

Het was alweer tijd voor de loterij! We hadden iedereen gevraagd om een leuk ingepakt pakje mee te nemen voor de loterij, en we hadden bijna genoeg voor twee volledige rondes. Er kwamen weer leuke dingen voorbij, en als je iets kreeg dat niet helemaal naar je smaak was, dan ging je gewoon proberen het te ruilen met iemand anders.

Zo langzamerhand was de middag alweer voorbij, en gingen we het avondeten klaarmaken. De hele dag stond er al een crockpot van Rachel te sudderen met erwtensoep, en eentje van Giny met chili. Ik wil ook zo’n ding, wat ontzettend handig! We aten ons buikje rond, en gingen weer aan de koffie en thee. Er begonnen wat mensen terug naar huis te gaan, sommigen kwamen immers van ver. We bleven nog even plakken met een groepje van een stuk of 8, en toen ook de laatsten weg waren gingen Marianne, Naomi en ik bezig met de eindopruiming, en met nakletsen natuurlijk. Tegen tien uur vertrokken we naar huis, en nadat ik Naomi weer thuis had afgeleverd was ik tegen half een thuis. Wat was dit een geweldige dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations