Crafting

Knopen…

Vandaag heb ik weer eens wat dingen op een rijtje gezet. Het gesprek van maandag heeft me weer aan het denken gezet over mijn toekomst in de ICT, en hoe die te combineren met de muziek. Al een tijdje loop ik tegen het probleem aan dat het me erg zwaar valt om op woensdagavond nog laat te repeteren met het koor, terwijl ik verder in een ritme zit van vroeg op en overdag werken (dat me trouwens erg goed bevalt).

Eigenlijk vind ik, dat ik, als ik serieus wil groeien in de ICT, daar ook echt tijd in moet steken. Het zou mooi zijn om op termijn vier dagen ICT-werk te gaan doen, en 1 dag plus het weekend over te houden voor zanggerelateerde zaken. En als ik er zo over nadenk, past het koor ineens niet meer zo goed in het plaatje. Qua muziek wil ik de tijd die ik heb het liefst steken in mijn solocarrière.

Vandaar dat ik vandaag een knoop door te hakken had: wat doe ik met het koor? Uiteindelijk heb ik besloten om per 1 januari (dus over twee maanden) te stoppen met het koor, en het aanbod van het werk te accepteren om daar een dag extra te gaan werken. Dan heeft het koor nog even de tijd om een nieuwe dirigent te zoeken, en ik om mijn concerten en dergelijke voldoende tijd te kunnen geven.

Vanavond was de repetitie, en ik kwam een half uur eerder omdat er drie mensen kwamen auditeren. Ook altijd spannend, en ze deden het gelukkig alledrie heel goed. Allemaal aangenomen dus! In de pauze nam ik de voorzitter even apart om hem mijn beslissing te vertellen. Hij nam het goed op en stelde voor om dit ook meteen die avond aan het koor te vertellen. En zo was het zomaar opeens helemaal echt en definitief, zoals dat gaat wanneer je iets hardop uitspreekt. Het koor was natuurlijk teleurgesteld, maar begreep mijn beslissing ook. We gaan nu met man en macht op zoek naar een vervanger.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations