Crafting

Keuzes

Nu ik een werkende vrouw ben, en nog wel een de hele dag op haar bureaustoel zittende programmeur, moet ik natuurlijk ook op een sport. Met een stabiel inkomen en een vaste regelmaat in het werken kan ik me nu eindelijk eens vastleggen voor een vaste avond. Maar wat te doen?

Het lijkt me leuk om een sport te gaan doen die mijn spieren goed traint. Ik merk dat ik moe word van het lange zitten aan mijn bureau, mijn spieren protesteren tegen het zo lang houden van een goede, rechte houding. Die kunnen wel wat training gebruiken dus.
Aan de andere kant moet het wel een sport zijn die ik kan doen met mijn ietwat zwakke knie. De laatste tijd heb ik weer meer last, sinds ik een keer bijna uitgleed op een losliggend kleedje bij een leerling thuis. Zaalsporten zoals handbal, volleybal en dergelijke zijn echt uit den boze voor mij.
Tenslotte wil ik natuurlijk iets doen dat ik enigszins plezierig vind. De sportschool valt direct af, dat heb ik al vaak genoeg geprobeerd en het werkt niet voor me. Maar wat dan wel?

Een paar sporten die me leuk lijken zijn zwemmen, yoga, badminton/tennis, tai chi, karate, en skaten. Een paar daarvan vallen direct af (badminton/tennis: oei voor mijn knie, skaten: voorlopig nog te zwaar voor mijn knie). Blijven over: zwemmen, yoga, karate en tai chi. Zwemmen vind ik leuk, maar heeft twee nadelen. Het eerste nadeel is dat ik last krijg van het inademen van het chloor. Als ik die dag wil zingen voelt het raar. Het tweede nadeel is dat ik dan in badpak moet, en dat kost me momenteel erg veel moeite. Ik zal over een flinke drempel heen moeten.
Yoga lijkt me erg leuk, maar ik wil niet bij een tè zweverige club terecht komen. In eerste instantie wil ik vooral fysiek bezig zijn en de uitdaging aangaan. Tai chi is een stapje minder intensief dan yoga, naar mijn idee, althans, dat haal ik uit de ervaring van Eva, maar zou een leuke eerste stap kunnen zijn. En karate is een twijfelgeval, want de snelle uithalen en bewegingen zouden nog wel eens lastig kunnen zijn voor mijn knie.

Ja, die knie. Hij wordt niet meer de oude. Ik kan wel een heel eind in de richting komen als ik heel rustig en geduldig mijn spierkracht opbouw. Op dit moment neig ik naar yoga, dus ik ga me maar eens oriënteren op een leuke club en daar een proefles volgen. Of heeft iemand nog een betere suggestie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations