Computer / Gamen

Nostalgie….

Laatst moest ik weer eens denken aan die “goeie ouwe tijd” dat Ruud en ik spelletjes deden op onze MSX-computer… Heel erg leuk was dat toen, een monitor met monochroom groene kleuren, een toetsenbord en een cassetterecorder om de spelletjes te laden… Ja, echt waar, dat ging vroeger vanaf cassettebandjes, je gaf bijvoorbeeld het commando cload””, of run”cas:”,r en meer van dat soort (toen) onbegrijpelijke termen. De cassetterecorder sloeg dan aan en begon hard te piepen en te kraken en na een kwartiertje had je een spelletje ingeladen! Het is nu haast niet meer voor te stellen dat dat ooit zo is geweest, met alle techniek van tegenwoordig, dat is echt snel gegaan.

Maar goed, die oude spelletjes hadden natuurlijk wel hun charme, al waren de graphics echt erg simpel. Vooral spelletjes als “The Magical Kid Wiz”, “Hero” en “Knightmare” hebben we erg veel gespeeld. Ik heb wel eens eerder gekeken of deze spelletjes nog op internet te vinden zijn, want een cassetterecorder heb ik niet meer aan mijn computer vast zitten, laat staan dat die nog BASIC snapt (jahaa, daar heb ik een beetje in geliefhebberd indertijd!), maar toen vond ik nog niet zoveel.

Gisteren echter was ik op zoek en vond ik een heel goede MSX-emulator, eigenlijk heb je daarmee een virtuele MSX-computer op je computer staan. Je kan .rom-bestanden afspelen en daarvan heb ik er ook een hele hoop gevonden. Jeugdsentiment om al die ouwe games weer eens te spelen, al is het wennen dat het nu in kleur is  😀

De emulator heet Blue MSX en kan je hier downloaden. Ook qua games heb ik niet stil gezeten, hier staan veel games die ik heb gevonden, waaronder The Magical Kid Wiz, Knightmare, Tank Batallion, Rambo, Break In, Penguin Adventure (aanraders!). Ik heb ze natuurlijk nog niet allemaal uitgeprobeerd  😉
Maar echt grappig, die spelletjes zijn eigenlijk niet te vergelijken met die van nu, en tòch blijven ze leuk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations