Computer

Voeding

Afgelopen woensdag was mijn nieuwe SilverStone-voeding binnengekomen. Dat had ik al bericht, maar niet hoe het ermee is afgelopen… Diezelfde avond nog heb ik hem er samen met David ingezet, dat was niet al te moeilijk, en het was wel een voordeel dat aan deze voeding de kabels een stuk langer waren. Na alles weer aangesloten te hebben zette ik verwachtingsvol mijn computer aan en…. het was een klein beetje stiller, maar niet veel. Argh!! Wat is het nou? Ik dacht dat het misschien de oude ventilator was aan de achterkant, sowieso is de achterkant van de computer het minst geïsoleerd, maar toen ik de stekker daarvan er even uithad bij het opstarten maakte dat nauwelijks verschil. Wel luisterde ik nu met de kast open hoe het klonk, en het geheel wordt toch al wel flink gedempt nu. Ik vermoed dat de fan van de grafische kaart de boosdoener is, al is het onderscheid met die van de processor moeilijk te maken, ik kan ze moeilijk uitzetten 😉 Er klinkt zelfs wat geratel bij en het lijkt van de videokaart te komen. De vraag is alleen: wat nu?

Computer

Ik zou een andere fan op mijn GPU kunnen zetten, en ook op mijn CPU, en dan hopen dat het goedkomt. In ieder geval ga ik wel het USB-hubje dat naast de GPU zit eruit halen, want die zit er zo dicht tegenaan dat volgens mij de fan van de GPU zijn warmte niet kwijt kan. Dat zou kunnen veroorzaken dat die steeds sneller gaat draaien omdat de kaart zo heet wordt. Verder zit er op mijn moederbord een onboard-GPU. Die zou ik eens aan kunnen zetten om te horen of het iets uitmaakt. Ook zou ik dan kunnen bepalen wat het is, de CPU- of de GPU-fan. Zucht…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations