Familie / Vakantie

Portugal…. zucht….!

En ik ben er weer! Bruin (was rood, maar nu er een paar lagen vel af zijn is het al wat minder fel geworden….) en zeer, zeer voldaan!

Familie

V.l.n.r.: boven: Ria, Esther, Herman, Lilian, David, onder: David, Peter, ikke

Vorige week waren we namelijk in Portugal, in Albufeira om precies te zijn, met Davids ouders, broer, zus en aanhang! Met zijn achten zaten we in “Vila Alice”, eigenlijk geschikt voor tien personen, dus riant, ieder stelletje had zijn eigen badkamer en natuurlijk was er een zwembad! En dat was groter dan bij de beide buren (gnagna)! Wel was het jammer dat er maar twee tweepersoonsbedden waren (later zelfs maar één, Esther en Davidoff bedankt!), maar we redden ons natuurlijk prima.

Ik speel Triominos

Lekker in de zon Triominos spelen. Mijn eerste keer, maar ik heb wel gewonnen  😀 ! En ja, ik ben verbrand…

Dat zijn natuurlijk allemaal dingen die lang niet zo belangrijk zijn als… het gezelschap! En dat was geweldig, kan ik jullie vertellen! Echt heel erg leuk een keer zo intensief met elkaar op te trekken. En omdat de villa zo ruim was hadden we ook allemaal de kans om ons af en toe even terug te trekken als daar behoefte aan was.

Vliegen

Vliegen was weer leuk

En wat hebben we gedaan? Tja, toen we aankwamen regende het en was het vrij fris. We konden 3Marias niet vinden, een café waar we de sleutel van de villa moesten ophalen, en reden rond en rond…. uiteindelijk besloten we maar eens te bellen en de mensen van 3Marias wisten meteen waar we waren en zouden ons wel komen oppikken… bleek dat we nog tweehonderd meter door hadden moeten rijden en dan waren we er geweest! Argh!! Maar onze vrienden, zoals ze zich meteen noemden, waren zo vriendelijk om ons met de auto op te halen en dan naar de villa te begeleiden! Vervolgens reden we weer terug omdat we allemaal heel erge trek hadden, en aten de lekkerste hamburger ooit in mijn leven in 3Marias! We bleven niet te lang hangen en gingen lekker terug om in bed te duiken.

Vila Alice

Onze villa….

Op zondag deden we het rustig aan, het was ook niet erg warm, maar op maandag barstte de zomer los in volle glorie! Dus wij gingen lekker een dagje naar Spanje…! Het was een eindje rijden, maar zo zagen we meteen iets van de countryside van Portugal. Uiteindelijk kwamen we bij Vila Real de Santo Antonio bij de rivier die Spanje en Portugal scheidt (Rio Guadiana), en daar namen we de veerpont naar Spanje.

Toro loco

Typisch Spanje, hè?

Spanje zag er meteen heel anders uit dan Portugal, minder armoedig, misschien vanwege de toeristen. Natuurlijk hebben we alleen dat ene dorpje gezien, dus daar kan je niet echt conclusies uit trekken. Maar goed, op de boot was het wat fris, maar eenmaal weer aan land begonnen we toch voorzichtig wat meer blote huid te tonen…

Zee Albufeira

Dit ziet er toch heel anders uit dan Scheveningen, hè?

We hadden bedacht om telkens een dag eropuit te gaan met zijn allen en dan steeds een rustdag te nemen. Dus op dinsdag lagen we lekker in de zon naast het zwembad! Dat was echt een cultuuromslag, want toen we uit Nederland weggingen was het nauwelijks tien graden en hier was het meer dan het dubbele! Het water van het zwembad was nog wel erg koud, maar onze dappere Ria ging er gewoon in! Ze hield zelfs vol dat het heerlijk was tussen het tandengeklapper door! Nou, ons (nog) niet gezien. Maar later in de week sprongen we er zo bij in, heerlijk zeg, zo’n zwembad naast je huis!

Peter en Lilian

Hoe dit afliep….

We gingen op woensdag naar Silves, een beetje het binnenland in, waar we het kasteel bekeken. Dat was eigenlijk nog in restauratie, maar je kreeg al wel een indruk wat ze ervan wilden maken. Op een gegeven moment zag ik vanaf een toren vuur en ik riep voor de grap “brand!”, bleek, het even later echt een brand te zijn! We konden van boven mooi zien hoe de brandweer erheen reed en ging blussen, en ik heb het op video! Gelukkig was het een soort bermbrand, dus het leek niet al te ernstig.

Brand

Ja, een echte brand!

Op donderdag vonden we dat we nu toch echt naar het strand moesten, want het werd elke dag warmer. Lekker een poosje daar gelegen, gezeten en gezwommen. De golven waren veel krachtiger dan in bijvoorbeeld Scheveningen, wat erg gaaf was. Jammergenoeg lagen er veel stenen op de grond onder water, zodat je er als je niet uitkeek langs werd geschuurd door de golven.

Strand

Het meisje dat zo met David meerent was ook Nederlands en vond het erg leuk om de bal voor ons op te halen bij het beachballen

Ook ‘s avonds gingen soms we naar het strand en Peter en Lilian hadden een heel mooie plek ontdekt. Daar kon je versteende schelpen vinden, waarvan we er natuurlijk ook een aantal hebben meegesmokkeld naar Nederland… In de schemering aan het strand zijn is al speciaal, maar toen het daarbij ook nog mistig was was het helemaal uniek….

Mistig strand

Heel apart zo, hè?

Op vrijdag gingen we naar Loulé (met dikke ellen uitgesproken  🙂 ), en daar keken we een beetje rond. Er waren veel Moorse invloeden te zien in de bouwstijl. Ook liepen we door een wijkje met smalle straatjes en schilderachtige huisjes.

David

David had geen zonnebril meegenomen, dus moest die nog snel worden aangeschaft in Silves. Dit is hem geworden!

En op zaterdag moesten we alweer terug! Waren we net een beetje geacclimatiseerd… maar helaas. Zelfs het weer deed mee, toen we weggingen was het weer bewolkt, net als toen we aankwamen. En in Nederland was het koud! Elf graden is erg weinig als je vijfentwintig gewend bent… We kwamen pas ‘s avonds laat aan en sloten de vakantie af zoals we hem een week eerder begonnen waren: met een hamburger! Ria en Herman, bedankt voor de geweldige week! Ik heb genoten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations