Handwerken / Poezen / Spinnen / Tekenen / Vrienden

Spelen met kleuren

Donderdag hadden Anna en ik een afspraak in Den Bosch. In de Achterstevorenswap had ze mij een middagje kleurenspelen aangeboden, en na een eerdere mislukte poging was het nu toch zover: de curver met gekleurde lontjes werd omgedraaid op tafel, de handkaard lag klaar, en ik had het kleurenboek dit keer bij me…

Snoepjes voor spinners
Snoepjes voor spinners

Ik had een cadeautje meegenomen voor Anna: een in het geheim gemaakte tekening van haar bijzondere kat Lillepoes, en ze was daar heel blij mee!

Lillepoes
Lillepoes

Anna had voor mij ook een onverwacht cadeautje: twee zakjes sneeuwamandelen (een guilty pleasure van mij), eentje van Parti, en eentje van Simon Lévelt, voor een “vergelijkend warenonderzoek”. Simon won overigens met glans.

Uilencake!
Uilencake!

Anna had ook nog een uilencake gemaakt met havermout banaan en sinaasappel, die ondanks het feit dat hij iets aan de zachte kant was heerlijk smaakte. Kopje thee erbij, en spinnen maar!

Waar te beginnen?
Waar te beginnen?

We sponnen steeds meerdere kleuren tegelijk in een single, om te kijken wat het effect was in de draad. Dat was lang niet altijd wat je zou verwachten. Een meerkleurig lont werd vrijwel uni, al kwamen na het twijnen de kleuren weer op magisch wijze tevoorschijn, en donkerblauw met wat matte, saaie kleuren transformeerde tot een helder, impressionistisch draadje. Interessant! 2014-08-21 16.36.08

Onze draadjes
Onze draadjes

Het was, kortom, erg gezellig, en we spraken zoals altijd weer over van alles en nog wat, en het is zo leuk als iemand je gedachtensprongen mee volgt, ook als het wat hak-op-de-tak is (en je later toch gewoon weer verder praat waar je was gebleven zonder dat dat gek is). Dat heb ik niet met veel mensen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations