Vakantie

Jarig

Vandaag werden we opnieuw wakker in een heerlijk zonnige, warme omgeving. En… ik was jarig! Nog nooit was ik op mijn verjaardag weg, laat staan in het buitenland, maar bij 24 graden in de schaduw is dat absoluut geen straf!

We ontbeten met sap, eitjes, croissantjes en yoghurt, lekker buiten. We hadden bedacht dat we vandaag Chania zouden bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan. We reden naar een parkeergarage bij de Oude Haven in de buurt en wandelden richting de zee.

IMG_9277 IMG_9278

We passeerden een paar pittoreske straatjes vol met souvenirwinkeltjes. Ik vond mijn nieuwe zonnebril voor een paar euro bij een van de standjes. Aan het eind van het straatje zagen we de haven. We werden direct aangesproken door een medewerker van het eerste restaurant dat we tegenkwamen. Hij vroeg of we honger hadden en bood ons heerlijk eten aan met gratis drankjes en toetje en gekookt door zijn oma… we kregen een kaartje mee, omdat we nog geen honger hadden .

De oude haven was prachtig en sfeervol. Een lage kade omsloot en ronde baai, met Venetiaans aandoende gebouwen er omheen. Een lange pier met op het uiteinde een oude vuurtoren sloot de open kant van de baai voor een groot deel af.

IMG_9281 IMG_9280 IMG_9286 IMG_9288

We wandelden over de kade langs de oude moskee. Er stonden rijtuigjes waarmee je een tour rond de haven kon maken, maar wij kozen ervoor om te voet te gaan. We zaten een tijdje op een bankje en genoten van het uitzicht. Er lagen allerlei jachten (zelfs eentje uit Friesland) en naarmate we verder liepen werden ze wat kleiner, tot we bij de vissersbootjes kwamen.

IMG_9289 IMG_9294 IMG_9300 IMG_9301 IMG_9302

We zagen een meerdere vissende mannen en toen we het water in keken zagen we waarom: het wemelde van de sardientjes en andere vissen. We wandelden een stuk over de pier en keken uit over de zee aan de andere kant. Op de pier stonden bankjes, op een ervan zat een man de Odyssee te lezen.

IMG_9309 IMG_9311 IMG_9313 IMG_9314 IMG_9319 IMG_9321 IMG_9322 IMG_9324 IMG_9326

We hadden trek gekregen en gingen op zoek naar een leuk plekje om te lunchen. We vonden een terrasje in de zon en bestelden. David nam vlees en papillotte en ik nam moussaka. We kregen nog knoflookbroodjes als voorgerecht (opnieuw wachtten ze niet met het hoofdgerecht tot we het voorgerecht op hadden) en wat tzatziki erbij. Lekker fris. Ik nam maar weer eens een versgeperst sinaasappelsapje, en David nam een milkshake. We zaten heerlijk te genieten in het zonnetje!

Toen we wilden afrekenen bood de ober ons nog een gratis toetje aan (hij wilde waarschijnlijk het terras druk houden) en we kregen een bordje met wat cake, ijs en slagroom en het smaakte uitstekend. We zaten wel bomvol…

De zon verdween achter de gebouwen en de terrasverwarmers werden meteen tevoorschijn gehaald, want het werd een stuk frisser. We besloten om te vertrekken en nog even boodschappen te doen bij de Carrefour die boven de parkeergarage zat. Handig!

We reden naar huis, nog nagenietend van de ontspannen dag. Chania is echt prachtig, ik wil er nog wel een keer naartoe!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations