Crafting

Lesgeven

Vandaag stond in het teken van Davids sollicitatie, en van lesgeven. ‘s Morgens bracht ik David naar de trein, want hij moest op gesprek in Amsterdam. Daarna reed ik snel weer naar huis, maar mijn leerling was er al en zat in het portiek te wachten. Wel een kwartier te vroeg, maar ja. Deze leerling had een aantal jaren geleden vast bij mij op les gezeten, en kwam deze week even een paar opfrislessen halen omdat ze volgende maand een concert gaat zingen. Heel erg leuk om te zien dat ze op veel vlakken, ook persoonlijk, veel vooruitgang heeft geboekt. We werkten aan muziek van Copland, heel goed geschreven liederen op heftige gedichten. Echt genieten!

Daarna reed ik snel naar mijn andere leerling, bij wie ik thuis lesgeef, aangezien daar een prachtige vleugel staat. We deden een rustig lesje om er weer in te komen, en verkenden oud repertoire uit haar zangmap. Het is altijd leuk, en nuttig, om muziek die je een paar jaar geleden gezongen hebt weer eens op te halen. Het was dus heel ontspannen, en toch nuttig.

Toen ik thuiskwam was David ook bijna weer onderweg naar huis. Hij belde me per ongeluk terwijl hij met zijn recruiter belde, maar even later kon ik hem toch spreken. Het gesprek was op zich positief geweest, en mogelijk mag hij volgende week thuis een test maken om te laten zien wat zijn programmeertechniek is. Spannend!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations