Crafting

Op zoek naar werk

Het is een krappe zomer, met weinig tot geen betaald werk, dus nu ik mijn tentamens heb gedaan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een (tijdelijke) baan. Bij het zoeken beperk ik mezelf niet tot de ICT, al zoek ik wel met name in dat vakgebied, maar ik zoek ook breder naar bedrijven en instellingen die me aanspreken.

Vanmiddag kwam ik een vacature tegen voor een Beleidsmedewerker bij Kennisnet in Zoetermeer, en die vacature klonk echt alsof die mij op het lijf geschreven was. Ik heb daar meteen mijn CV en motivatie heen gestuurd. Maandag sluit de vacature, dus ik hoop snel te horen of ik een kans maak.

Vanavond zaten we rustig tv te kijken, toen we opeens een paar seconden lang ijzingwekkende geluiden hoorden. Piepende banden, een soort doorgaande reeks klappen en daarna natuurlijk na een tijdje sirenes. Er was duidelijk een ongeluk gebeurd, en het klonk alsof dat op de kruising bij de Albert Heijn had plaatsgevonden. We zijn er niet heen gelopen, maar later las ik op Twitter dat er een fietser was geschept door een auto, en dat de fietser daarbij om het leven is gekomen. Dat kan ik nog niet echt van me af zetten, wat ontzettend heftig. Ik loop daar bijna elke dag langs…

UPDATE: Het ongeluk heeft nog dichterbij plaatsgevonden, namelijk bij de oversteekplaats aan de Valkenboskade, hier net om de hoek. De automobilist heeft hoogstwaarschijnlijk veel te hard gereden en er is mogelijk nog een tweede auto bij betrokken geweest, die twee hebben mogelijk geracet. De fietser stak te voet de zebra over en kon geen kant op. De remsporen zijn tientallen meters lang en heel zwart. Morgen wordt de automobilist voorgeleid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations