Muziek

Het gaat snel…!

In de afgelopen week hadden we nog repetities in Amsterdam in de Dance Street Studio, we doen zondag nog een doorloop met publiek, en dan gaan we volgende week al verkassen. Dan is het namelijk montageweek voor Alzheimer. Er wordt dan in een theater bekeken wat er allemaal met licht en dergelijke gedaan gaat worden. Ook komt dan voor het eerst het orkest meerepeteren (laat he?). Deze montage vindt plaats in de Schouwburg in Amstelveen, waarna we de week erna verhuizen naar het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam voor de première.

Dance Street
Dit is de studio waarin we meestal repeteren.

We zijn natuurlijk al een hele poos bezig, dit is al de zesde week van de scenische repetities. Op zich gaat het goed, al vind ik dat we met name in de eerste twee weken een hoop tijd verspild hebben. Daardoor is de boel nu een stuk gestresster dan nodig was geweest. Er moet nog veel geregeld worden, kostuums moeten voor een deel nog gemaakt worden, andere props zijn nog steeds niet aanwezig ondanks veel gezeur en gemail… Maar het zal allemaal wel goed komen, dat komt het eigenlijk altijd.

Repetitie
Tja, zo ziet het er dan uit op dit moment… (v.l.n.r. Nathalie, Chris, Chris, Marieke, Hein, Johnny, Job, Jean-Paul)

Iedereen begint de druk te voelen en gaat zich sneller ergeren aan van alles. Mensen die te laat komen, mensen die iets nog niet kennen, de regisseur die opeens weer totaal iets anders wil… Het hoort er allemaal bij. Er komt steeds meer mediabelangstelling voor Alzheimer, dus wordt er nog meer beslag op ons gelegd buiten de repetities om. Pers komt kijken en foto’s maken, we zingen op de Uitmarkt, dinsdag worden er opnames gemaakt voor Vrije Geluiden… en dat is allemaal nodig, want de voorstellingen spelen we op basis van recette, dat betekent dat de theaters geen uitkoopsom betalen, maar dat de verdiensten afhangen van hoeveel mensen er komen. Eng idee vind ik…

Regisseur
De regietafel, links Johnny, de regisseur, daarnaast Marieke en Sandra. Op de tv zie je Chris dirigeren. Tijdens de voorstelling zullen ook rondom monitors hangen waarop we de dirigent kunnen zien.

Chris de figurantMaar goed, aangezien we nog net even in onze repetitieruimte zaten heb ik gisteren maar eens de camera meegenomen en wat impressies vastgelegd. Achteraf is dat immers vaak erg leuk, als je nog wat “tastbare” herinneringen hebt aan die periode. Nog net op tijd aan gedacht dus. Op de foto’s krijg je een klein beetje een indruk hoe we zo bezig zijn, maar ik snap het wel als jullie je er nog niet veel bij kunnen voorstellen. Elke dag druppelen er wat meer attributen binnen, zodat ook de figuranten (echte oude mensen, zoals Chris op de foto links) nu ook hun eigen rollator/rolstoel hebben. En we hebben zelfs al wat kostuums gepast deze week! O, en voor wie een eerste indruk wil krijgen, aanstaande zondag doen we dus een doorloop met publiek, om 20 uur in de studio Dance Street aan de Eerste Rozendwarsstraat. En als je nog kaarten wilt voor de première moet je snel zijn, want het gaat heel erg hard! Ga even kijken op de website , daar kun je info vinden over hoe en wat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations