Crafting

Facebook-dilemma

Ik heb een haat-liefdeverhouding met Facebook. Toen ik er begin 2009 lid van werd, was Hyves hier in Nederland nog de grootste speler qua sociale netwerken. Ik kende alleen juist erg veel buitenlanders en die zaten allemaal op Facebook. Het is een leuke website om een beetje bij te houden waar iedereen zoal mee bezig is, en zelfs een beetje voor netwerken.

Toch is Facebook niet alleen maar leuk en aardig. Door de jaren heen zijn ze vaak in het nieuws geweest met privacy-issues, en hoe de gegevens van de leden bijvoorbeeld ongevraagd in advertenties werden getoond bij hun vrienden. Dat soort dingen, en vooral het feit dat het regelmatig opnieuw gebeurt, maakt dat ik Facebook een beetje naar ga vinden.

Aan de andere kant zitten er zo ontzettend veel vrienden, kennissen en familie op, dat ik het sociale aspect ervan wel zou missen als ik mijn account zou opzeggen. Wat te doen? Alle privacy-instellingen staan al op de max, en ik probeer op te letten wat ik allemaal post. Dit staat me echter tegen, omdat ik gewoon leuke dingen wil delen met mijn vrienden en familie, zorgeloos, zonder me druk te hoeven maken over wat Facebook vervolgens met die informatie gaat doen.

Ik ben er nog niet uit, opheffen of niet. Vooralsnog blijf ik nog even plakken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations