Crafting

Afgeschrokken

Zoals jullie vast wel weten heb ik van mijn studie nog steeds twee vakken niet gehaald. Alles is af, behalve Datastructuren (DS) en Programmeren & Correctheid (P&C). Gedurende het afgelopen jaar of anderhalf heb ik niets aan mijn studie gedaan door mijn overwerktheid. Pas relatief recent kreeg ik weer een beetje energie en motivatie om in “extra” dingen te steken, dingen zoals zelf werk organiseren en plannen, creatieve zaken en studeren.

De twee openstaande vakken zijn beide tweedejaarsvakken, en het ene heb ik gevolgd in 2008, het andere in 2009. DS is een vak dat ik prima snap. Ik denk telkens voor de tentamens dat ik het prima doe, maar ik haal maar geen voldoende. Dit vak kwam in het eerste semester van dit collegejaar langs en ik miste het tentamen door het ongeluk met mijn knie. Er is nog een hertentamen in augustus, dat is wat mij betreft de laatste kans voor dit vak, aangezien in september de langstudeerboete ingaat. Studeren wordt dan te duur voor mij, dus of het diploma binnen is of niet, ik stop dan met studeren.

Het andere vak is lastiger. Ik heb het in twee jaren, 2009 en 2010, deels gevolgd, omdat het samenviel met mijn werk. Het tentamen heb ik een keer geprobeerd, maar ik had maar een 4.5, wat ik ook wel had verwacht aangezien ik nog te weinig oefening had gehad. In 2010 en 2011 was ik bezig met vakken van het derde jaar en afstuderen, en P&C viel weer lastig in mijn rooster.

Nu wil ik het toch wel gaan afsluiten, en over een paar weken is het tentamen. Echter… de inhoud van het vak is veranderd ten opzichte van de toen ik het volgde een paar jaar geleden. Er wordt gewerkt vanuit een ander boek (dat ik wel heb). En net vandaag kwam ik erachter dat er ook twee deeltentamens zijn geweest, die voor 25% meetellen voor het eindresultaat… deze tentamens stonden niet op het rooster, waarschijnlijk werden die vanuit de colleges aangekondigd.

Ik zit er dus mee, wat zal ik doen? Ik heb de stof bekeken, en die is behoorlijk lastig, zeker nu ik er alweer zo’n tijd uit ben geweest. Een deel is stof die ik niet eerder gehad heb. Ik betwijfel of ik de stof beheerst krijg voor het tentamen. In augustus is er nog wel een hertentamen, dus op zich zou ik iets meer tijd kunnen nemen en het echt op de laatste kans laten aankomen. Ik ben alleen bang dat ik dit gewoon niet kan…

Wat moet ik doen? Ik heb de neiging om het nu op te geven. Ik vraag wel certificaten aan voor alles wat ik wel heb gehaald, en sluit deze studeerperiode af. Het heeft al zo lang geduurd, al vanaf 2007, en het hangt om mijn nek. Tegelijk voel ik enorm veel motivatie en zin om juist weer meer in de muziek te gaan doen, dus zou stoppen met de studie wat ruimte geven in mijn hoofd.
Zou ik daar spijt van krijgen? Zou ik het over één of meer jaren alsnog weer kunnen en willen oppakken om het alsnog af te sluiten? Zie ik het te somber in en zou ik het best kunnen? Is dit zo’n situatie waarbij je juist moet doorzetten, of één waarbij je moet toegeven dat je niet alles kunt? Ik heb meer vragen dan antwoorden op dit moment.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations