Crafting

Portugal dag -1: schrikmoment

Vandaag waren we druk aan het inpakken en ons voorbereiden op de reis van morgen. We zagen Herman op Skype verschijnen en besloten om hem even te bellen. Hij nam op en zei een beetje verward: “Ria’s paspoort is verlopen!”

Dat is schrikken, als je daar achter komt de dag voordat je op vakantie gaat… ik begon meteen op internet te zoeken naar meer informatie over wat te doen in zo’n geval, terwijl David verder praatte met Herman. Al gauw bleek dat er wel een mogelijkheid was voor een nooddocument, maar dat dat uitgegeven moest worden door de marechaussee, en dat het afwachten was of het zou worden toegekend. Je moest daarvoor kunnen aantonen dat de reis niet kon worden uitgesteld, en je moest natuurlijk ook een recente officiële pasfoto mee kunnen nemen. En dan is het zondagmiddag in Hoogeveen…

Uiteindelijk belden Herman en Ria met de marechaussee op vliegveld Eindhoven om te informeren of er een nooddocument mogelijk was in hun situatie. De persoon aan de telefoon wilde echter geen enkele garantie geven, en adviseerde om over een half uur terug te bellen, want dan was het verzoek langs de officiële route gegaan. Zo gezegd, zo gedaan. Dit keer kregen ze een vriendelijker persoon aan de lijn, die niet te beroerd was om even mee te denken.

Deze persoon adviseerde om contact op te nemen met vliegveld Eelde, en te kijken of ze daar vandaag al een document zouden kunnen krijgen. De marechaussee op Eelde was vriendelijk en nodigde Ria uit om die kant op te komen. En zo kreeg ze gelukkig vandaag nog de geruststelling dat ze morgen gewoon met de rest van ons mee kan naar Portugal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations