Crafting

Witte Paas

Heerlijk, een weekendje Frankenau! David en ik werden door Herman en Ria uitgenodigd om, ook samen met Esther, het paasweekend door te brengen in Frankenau. Op witte donderdag reden we naar Duitsland, mooi voor de files uit, zodat we tegen een uur of zeven ‘s avonds aankwamen bij het huis.

 

We aten pizza, die van mij was erg bruin, aangezien hij onderweg helemaal ontdooid was, maar hij was nog wel eetbaar. De rest van de familie kwam pas in het holst van de nacht aan, toen wij al op een oor lagen.

 

Op Karfreitag waren alle winkels dicht, maar was het wel prachtig weer, dus we hebben een paar lekkere wandelingen gemaakt. Verder hebben we heerlijk ontspannen in en om het huisje. Ria ontdekte het puzzelen op de iPad en gelukkig kon David deze uiteindelijk nog weer terugkrijgen… er komt vast binnenkort een iPad bij in huize Gierveld!

 

Zaterdagmorgen ontbeten we weer heerlijk uitgebreid met zijn allen, en toen begon het te… sneeuwen! Verbaasd keken we naar buiten, naar de poedervlokjes die naar beneden kwamen dwarrelen. Langzaamaan werden de vlokken groter, en vormde zich zelfs een dun wit laagje op de omgeving…

 

‘s Middags werd er nog even gerummikubt en gebreid. Intussen werd verderop het paasvuur opgebouwd. Een flink hoge stapel te verbranden takken werd om een geraamte heen geplaatst onder het genot van een schnaps. De rest van de dag werd de hoop bewaakt totdat die ‘s avonds in brand gestoken zou worden.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations