Crafting

Lange stilte

Wat is het alweer een tijd geleden dat ik iets op mijn weblog heb gepost! Natuurlijk wil ik jullie niet verwaarlozen, dus hier komt een update!

Het lukt me steeds beter om balans te vinden en stress te verminderen. Goed plannen is het geheim. Heb ik een dag veel te doen, dan doe ik de dag ervoor en de dag erna bewust minder. Dat geeft me rust en ik voel me ook niet schuldig, ik heb het immers zo gepland! Eerder had ik nogal de neiging om te passief mee te drijven met mijn eigen agenda, en dat veroorzaakte een hoop onnodige stress. Ik merk wel dat ik nog steeds snel moe ben in mijn hoofd, en compenseer dat door veel te slapen, en door me fysiek wel in te spannen. Ik doe alles weer op de fiets, weer of geen weer, en dat bevalt erg goed.

Verder ontspan ik door te breien en te spinnen, met name spinnen is op dit moment iets dat ik erg graag doe. Het is leuk om te merken dat ik door oefening steeds beter word, al heb ik nog veel te leren! Ook ben ik weer regelmatiger aan het zingen, ik ben geïnspireerd om weer verder te komen, met name technisch. Ik lees oude boeken over zangtechniek (Lilli Lehmann – begin twintigste eeuw, Pier Francesco Tosi – zeventiende/achttiende eeuw) en het is fascinerend om te lezen wat zij zoal te zeggen hebben over zang en over de zangers uit hun eigen tijd. Grappig genoeg vinden ze beiden dat vroeger alles beter was, en dat de zangers van tegenwoordig niet meer weten wat ze doen, en dat ze nog wat kunnen leren van de oude meesters. Sommige dingen veranderen nooit!

Ik heb me dit jaar weer ingeschreven in Leiden, en wil de twee vakken die ik nog moet afronden dit jaar ook echt afmaken. In het eerste semester is dat Datastructuren, en in het tweede semester Programmeren en Correctheid. Het is nu of nooit, want volgend jaar gaat de langstudeerboete in en kan ik het niet meer betalen. Een master zit er dan ook niet meer in voorlopig. Ik kan niet wachten tot David en ik eindelijk klaar en vrij zijn!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations