Gamen

A Tale In The Desert – updated

Vandaag kwam ik er achter dat dit spel niet gratis is om te spelen! De download is een 24 -uur trial version, waarna je toch maandelijks moet gaan betalen. Ik heb dat nergens zien staan en ook op internet werd er commentaar op geleverd, niet op het feit dat het niet gratis is, maar wel dat dat niet ergens duidelijk verschijnt in bijvoorbeeld het inlogscherm. Zo kan het dus gebeuren dat je opeens middenin het spel moet stoppen zonder waarschuwing, omdat je trialperiode is verstreken. Dit overkwam David daarnet. Wel een domper hoor, als je zo lekker bezig bent. Ik blijf erbij dat het spel erg goed is, maar ik vind wel dat dit er even bij vermeld moet worden.

Gisteravond heb ik een nieuwe MMORPG ontdekt: A Tale In The Desert. Deze keer is het een gratis te downloaden en te spelen spel, dat speelt in het oude Egypte. Je begint als een simpele peasant en moet een aantal doelen behalen om te worden verheven tot volwaardig citizen. Dan begint het echt! Het spel gaat uit van samenwerking van het gehele volk, het doel is namelijk om met heel Egypte een aantal wonderen te bouwen op zeven verschillende gebieden. Dit zou een speler alleen nooit kunnen halen, want er is ook nog eens een tijdslimiet waarbinnen het doel bereikt moet worden. Zodra de tijd op is wordt de hele wereld gewist en begint er een nieuw tijdperk. We zitten nu al in de derde periode!  In periode I won Egypte, maar in periode II werd het doel niet gehaald…

A Tale in The Desert

Ik begon te spelen en vond het er in eerste instantie wat kaal uitzien. Aan de andere kant, het is wel een gratis spel, dus je kunt daarvan niet hetzelfde verwachten als van een spel als WoW. En wat echt belangrijk is is of het spel in basis leuk is. We spelen immers ook nog steeds Diablo 2, ondanks dat het op zo’n lage resolutie draait? Het spel zit gewoon goed in elkaar! Nou, dat is bij dit spel ook zo, voor zover ik dat zo vroeg al kan beoordelen.

Ik heb de inleiding uitgespeeld en het spel werkt als volgt: je hebt een hele lijst met opdrachten die je moet voltooien om level 1 te kunnen worden. Je wordt absoluut niet bij het handje meegenomen (daar heb je internet voor…) en moet zelf een beetje uitzoeken hoe alles werkt. Je begint met stenen zoeken om een stenen mes te kunnen maken. Daarmee kun je dan weer hout hakken, waarmee je een plankenmachine kunt bouwen. Ook moet je stenen maken van modder, zand en stro. Hierna leer je vlas maken, waarmee je uiteindelijk stof kunt maken en touw. Onderweg pik je de basics vanzelf op.

Ascension to Citizen

Als je dan alles voltooid hebt word je met bliksem verheven tot het citizenschap en kun je je bijdrage aan de samenleving gaan leveren. Bij speciale academie’s kun je vaardigheden leren op een van de zeven gebieden. Ook kun je daar tests aannemen om je level te verhogen. Zover ben ik nu gekomen en het spreekt me wel aan dat je echt alles zelf moet doen. Je moet er wel geduld voor hebben! Ook vind ik het hele idee leuk van een samenleving die op de een of andere manier gezamenlijke doelen moet bereiken. Weer eens wat anders dan anderen plunderen enzo. Probeer het maar eens!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations