Fotografie

100 Happy Days

Recent kwam ik deze uitdaging tegen: 100 happy days. Elke dag plaats je een foto van iets waar je blij van wordt. Iets dat bijdraagt aan je geluk op die dag, op dat moment. We leven immers in een tijd waarin er zoveel zaken onze aandacht willen trekken, we hebben altijd haast, er is altijd meer te willen, te moeten, te verdienen… maar als we niet uitkijken vergeten we te leven, te genieten van de kleine, mooie momenten, stil te staan bij wat we wél hebben, kunnen en mogen.

Het benoemen van positieve zaken heeft een enorme invloed op je gevoel van welzijn. Net als het een enorme invloed op je heeft als je de nadruk legt op negativiteit, op wat er allemaal mis is.

Ik denk dat deze uitdaging mij kan helpen om me meer bewust te worden van positiviteit, en om me te stimuleren om elke dag even “thuis te komen” – wat vind ik nou belangrijk, mooi, en waardevol?

Natuurlijk kan ik elke dag een foto van David plaatsen, maar ik wil juist de “kleine” dingen vieren. Ik weet nu al dat het moeilijk wordt om te kiezen. Dat is een goed teken. Het betekent dat ik veel dingen in mijn leven heb om dankbaar voor te zijn. Ik pretendeer dan ook niet dat ik elke dag het meest gelukkige moment ga plaatsen, of dat de foto die ik plaats een oordeel is. Ik heb me voorgenomen om gedurende de dag foto’s te maken en dan later op de dag te kiezen welke het wordt. Ik weet nog niet of ik foto’s van mensen wil of zal plaatsen, aangezien hun hoofd dan mogelijk ongewild op internet verschijnt. We gaan het zien.

Een extra uitdaging wordt het feit dat ik de foto’s zal maken met mijn telefoon. Ik laat bewust mijn mooie camera’s liggen, en zal proberen door die beperking creatiever te zijn in mijn foto’s. De kwaliteit zal vanzelfsprekend wat lager zijn, technisch gezien, maar het is ook een praktische keuze: mijn telefoon heb ik vrijwel altijd bij me.

De eerste foto in de reeks is een foto die ik gemaakt heb in de buurt van mijn werk. Al een paar maanden kijk ik met graagte naar alles wat er groeit en (een maand te vroeg dit jaar) bloeit. Vandaag waren er veel paardebloemen uitgebloeid. Een prachtig gezicht, al die pluizige bolletjes. Teer, zeer tijdelijk, kwetsbaar en uitnodigend om even te blazen…

100 happy days - dag 1
100 happy days – dag 1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations